ورود
جزیره هرمز قشم

راهنمای سفر به جزیره هرمز؛ رنگین‌کمان خاکی خلیج فارس

زمان برای مطالعه 10 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

جزیره هرمز آن‌قدر کوچک است که اگر همین حالا نقشه ایران را گوگل کنید، برای پیداکردنش به زحمت می‌افتید. اما این جزیره کوچک که درست شبیه یک صدف است، مرواریدی از جاذبه‌های طبیعی را در دل خود جای داده است. اگر دنبال یک تجربه جدید هستید، این صفحه برای شماست.

جزیره هرمز کجاست؟ چرا همه از سفر به این جزیره، که سروته‌ش 40 کیلومتر هم نمی‌شود، صحبت می‌کنند؟ آیا واقعا خاک این جزیره رنگی‌ست یا کیفیت عکس‌ها دست‌کاری شده و آن‌قدرها هم که به نظر می‌رسد قرمز نیست؟ اصلا چطور به این جزیره برویم؟ جزیره هرمز بهتر است یا هنگام؟ از قشم به هرمز برویم یا از بندرعباس؟ پاسخ تمام این سوالات را در متنی که می‌خوانید، گنجانده‌ایم.

شاید شما هم عکس‌های زیادی از جزیره هرمز در شبکه‌های اجتماعی‌تان دیده باشید اما تابه‌حال گذرتان به جنوب هم نخورده است چه برسد به جزیره کوچکی دورتر از مرزهای خاکی ایران. پس اگر دنبال مقصد گرمی برای سفرهای پاییزی و زمستانی‌تان می‌گردید و سوال‌های زیادی درباره این جزیره رنگین دارید، این برگ از مجله گردشگری یوتراوز را دنبال کنید تا با جزیره قرمز هرمز آشنا شوید.

📢 همین ابتدای کار بگوییم که جزیره هرمز فرودگاه ندارد و برای سفر به این جزیره رویایی با هواپیما، باید بلیط هواپیما قشم یا بندرعباس را بخرید.


در راهنمای سفر به جزیره هرمز می‌خوانید:


بودجه از شما، پیشنهاد تور از ما مشاوره رایگان

جزیره هرمز کجاست؟



اولین سوالی که در شروع ماجراجویی‌مان از خود می‌پرسیم این است که جزیره هرمز کجاست؟ ممکن است بارها به نقشه ایران نگاه کرده باشید اما حتی چشم‌تان به این جزیره نخورده باشد. برای پیداکردن موقعیت جغرافیایی جزیره هرمز، کافی‌ست نقشه را روی تنگه هرمز بزرگ کنید (همان U برعکسی که از جزیره قشم شروع می‌شود).

جزیره هرمز، دقیقا در فاصله 18 کیلومتری جنوب شرق بندرعباس و 25 کیلومتری شمال شرقی جزیره قشم قرار گرفته و جزیره لارک هم در بالای آن دیده می‌شود. در تقسیمات کشوری، این جزیره به عنوان یکی از بخش‌های شهرستان بندرعباس در استان هرمزگان بشمار می‌رود.



چطور به جزیره هرمز برویم؟

راهنمای سفر به جزیره هرمز


بدون توضیح اضافات، سراغ متداول‌ترین سوال گردشگران می‌رویم؛ چطور به جزیره هرمز برویم؟

بگذارید خیال‌تان را راحت کنم، همانطور که گفتیم، هیچ فرودگاهی در جزیره هرمز وجود ندارد و شما برای رسیدن به این جزیره باید زحمت کشتی‌سواری را به جان بخرید. برای سفر دریایی به هرمز 2 راه پیش‌رو دارید؛


🔶 اسکله شهید ذاکری قشم:

اسکله شهید زاکری قشم

از آن‌جایی که امکانات گردشگری کمی در هرمز وجود دارد، بیشتر افراد ترجیح می‌دهند در سفر خود به قشم، نیم‌روزی را به دیدن هرمز اختصاص بدهند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، راهی اسکله شهید ذاکری در بندر قشم شوید و بلیط خودتان را به مقصد هرمز خریداری کنید.

شناورهای قشم _ هرمز در 2 نوبت در این مسیر رفت‌وآمد می‌کنند؛

  • قشم به هرمز: ساعت 7 و 14
  • هرمز به قشم: 8 و 15

شناورهای مسیر قشم _ جزیره هرمز، قایق‌های تندرو هستند و هیچ لندینگ‌کرافتی در این مسیر تردد نمی‌کند. اگر دوست دارید با خودرو به هرمز سفر کنید، باید بلیط لندینگ‌کرافت (شناور مخصوص حمل خودرو) خود را در اسکله شهید حقانی بندرعباس تهیه کنید.


🔶 اسکله شهید حقانی بندرعباس:

اسکله شهید حقانی بندرعباس

اگر به هر دلیلی نمی‌خواستید به قشم سفر کنید، یا اگر می‌خواستید با خودرو شخصی راهی جزیره هرمز شوید، باید اسکله شهید حقانی بندرعباس را برای سفر انتخاب کنید. اسکله شهید حقانی در تمام روزهای هفته باز است و شما می‌توانید با مراجعه به آن، بلیط کشتی مسافربری یا لندینگ‌کرافت (کشتی مخصوص حمل خودرو) خود را تهیه کنید.

کشتی‌ها در 5 نوبت و در ساعت‌های 6:30، 9، 11، 13 و 21 بندرعباس را به مقصد هرمز ترک می‌کنند. کشتی‌های برگشت هم در ساعات 7، 9، 11، 14:30 و 19 از هرمز به سمت بندرعباس حرکت می‌کنند. برای خرید بلیط شناورها باید مدارک شناسایی خود و مدارک خودرو را به همراه داشته باشید.


🔔 همان‌طور که می‌دانید شناورها در هوای بارانی یا طوفانی تردد ندارند. پس حتما قبل از سفرتان سایت هواشناسی را بررسی کنید. برای اطمینان از وضعیت حرکت شناورها و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره 0763111📞 تماس بگیرید. 🔔


روی رنگین کمانی از خاک قدم بگذارید

خاک رنگی جزیره هرمز


آسمان همه جای دنیا یک رنگ است اما خاک بعضی جاها رنگی‌تر است؛ مثلا هرمز! جزیره هرمز بیش از 70 نوع کانی دارد که برخی از آن‌ها بسیار کمیاب هستند. سطح این جزیره با سنگ‌های رسوبی و لایه‌های آتشفشانی پوشیده شده و به لحاظ تنوع خاک، به یک موزه زمین‌شناسی زنده شباهت دارد تا یک جزیره کوچک.

به جزیره هرمز به دلیل داشتن سواحل، کوه‌ها و صخره‌هایی به رنگ قهوه‌ای، قرمز، زرد، نقره‌ای و سبز، لقب «نگین خلیج فارس» و «رنگین‌کمان خلیج فارس» را داده‌اند. از این جزیره به دلیل قرارگیری در تنگه هرمز، به عنوان «کلید خلیج فارس» هم یاد می‌شود. این جزیره دقیقا در انحنای تنگه هرمز قرار گرفته و معبر بسیار مهمی برای کشتی‌های نفت‌کش و کشتی‌های مسافربری به حساب می‌آید.


معرفی جزیره رنگین کمانی هرمز

این جزیره که در انحنای تنگه هرمز قرار گرفته، از بالا شبیه یک صدف کوچک قرمز رنگ است که وسط آن کمی برامدگی دارد؛ دقیقا انگار که از یک مروارید ارزشمند محافظت می‌کند. مساحت این جزیره کوچک فقط 42 کیلومتر و محیط آن 20 کیلومتر است؛ یعنی اگر اهل پیاده‌روی‌های طولانی باشید می‌توانید بدون وسلیه نقلیه، دور تا دور جزیره را بگردید. بلندترین نقطه این جزیره صدفی، 186 متر ارتفاع دارد و طول بزرگ‌ترین قطر آن به 8 کیلومتر می‌رسد.

بارش‌های جوی بسیار کم، خاک و آب شور این منطقه باعث شده گیاهان زیادی در خاک آن رشد نکنند اما معنی این جمله این نیست که هیچ جنگلی در جزیره پیدا نمی‌شود! آب‌های شور ساحل هرمز، بهترین نقطه برای رشد جنگل‌های شگفت‌انگیز مانگرو هستند.

خواندنی‌های بسیاری درباره تاریخ، ویژگی‌های طبیعی و جاذبه‌های گردشگری جزیره هرمز وجود دارد که در ادامه مطلب به همه آن‌ها می‌پردازیم.


تاریخچه کوتاهی از جزیره هرمز

تاریخچه جزیره هرمز

از اولین باری که انسان‌ها پا روی جزیره قرمز هرمز گذاشتند، بیشتر از 40 هزار سال می‌گذرد. برای این‌که داستان را طولانی نکنیم، برگ‌های تاریخ را تند تند ورق می‌زنیم تا به روزگاری برسیم که این جزیره ساکنینی دائمی پیدا کرد و به نام هرمز معروف شد.


جزیره هرمز در دوران ایلخانان

در دوران افول ایلخانان یا همان مغول‌ها، کشور به صورت ملوک‌الطوایفی اداره می‌شد و هر نقطه از ایران به دست یک طایفه افتاده بود. در این دوران، شهری کوچک در نزدیکی میناب کنونی وجود داشت که به عنوان مرکز پادشاهی هرمز (ملوک هرمز)، انتخاب شده بود. به این شهر که در 60 کیلومتری جزیره هرمز کنونی قرار داشت، هرمز کهنه می‌گفتند.

تا این‌که در سال 670 شمسی، ساکنان هرمز کهنه به رهبری «بهاءالدین ایاز» و برای در امان‌ماندن از ملات ترک‌ها و مغول‌ها به جزیره قشم و پس از آن به هرمز مهاجرت کردند. این افراد در منتهی‌الیه شمالی جزیره شهر جدیدی را به وجود آوردند و اسم آن را هرمز نو گذاشتند. کم‌کم و با گذشت زمان، نام شهر به کل جزیره اطلاق شد و شهر هرمز کهنه هم به ویرانه‌های تاریخ پیوست.


جزیره هرمز در دوران سلجوقیان

جزیره هرمز در دوران سلطنت سلجوقیان، رونق بسیاری پیدا کرد. حاکمان هرمز، در دو طرف ساحل قلعه‌های بزرگی ساختند تا ورودی خلیج فارس را کنترل کنند. در این دوران هرمز، حکومتی خودمختار تحت فرمانروایی ایران بود. خواندنی‌های بسیاری درباره وضعیت زندگی مردم در این دروان وجود دارد اما از همه آن‌ها جالب‌تر، توصیفات ناوگان اعزامی چین در سفرهای گنجینه مینگ است. مترجم و در جایی دیگر، خدمه این کاروان، هرمز را این‌طور توصیف کرده‌اند:

"مردم هرمز، صاف و منصف به نظر می‌رسند. سرسخت هستند و ظاهری زیبا دارند. لباس و کلاه‌های ایشان ظرافت و زیبایی خاصی دارد. استاندارد زندگی مردم در این جزیره بالاست و حتی طبقات پایین جامعه هم از رفاه برخوردارند."


جزیره هرمز در دوران اشغال پرتغالی‌ها

تاریخچه هرمز

موقعیت جغرافیایی و تجاری بی‌نظیر جزیره هرمز، باعث شد که پرتغالی‌ها برای اشغال آن وسوسه شوند. در سال 1507 میلادی، پادشاه پرتغال که به دنبال موقعیت‌های جدید توسعه در آفریقا و غرب آسیا بود، جزیره هرمز را تصرف کرد. پرتغالی‌ها با اشغال این جزیره توانستند مسیر بازرگانی میان هند و اروپا را به طور کامل کنترل کنند. داستان را طولانی نمی‌کنیم. بعد از این که پرتغالی‌ها چندین بار اقدام به کنترل بصره کردند، شاه عباس صفوی جزیره هرمز را به کمک انگلیسی‌ها از پرتغالی‌ها پس گرفت و آن‌ها را از خلیج فارس فراری داد.


علت رنگی‌بودن خاک جزیره هرمز چیست؟

علت رنگی بودن خاک جزیره هرمز


وقتی به جزیره هرمز پا می‌گذارید، با خاک‌های قرمز، زرد، نقره‌ای و حتی رنگ‌هایی که نمی‌توانید برای آن اسمی پیدا کنید روبه‌رو می‌شوید. گفتیم که این جزیره بیش از 70 نوع کانی را در خود جای داده و سطح آن با سنگ‌های رسوبی، آتشفشانی، رسی و نمکی پوشیده شده است.

بیشتر سنگ‌های رسوبی جزیره هرمز از جنس ترکیبات اکسید آهن هستند که رنگ‌های قرمز، سیاه، زرد، طلایی و نقره‌ای را به وجود آورده‌اند. صخره‌ها و سنگ‌هایی که از خاکسترها و مواد آتشفشانی نیز شکل گرفته‌اند، به رنگ‌های خاکستری، قهوه‌ای، آبی، سبز، صورتی و سفید دیده می‌شوند.

خاک قسمت‌هایی از جزیره، برق می‌زنند و زیبایی جواهرگونه‌ای دارند. برای این درخشش باید از کانی‌های آذرین، میکا و سیلیس که حاصل فعالیت‌های آتشفشان هستند، تشکر کنیم.


آیا واقعا خاک جزیره هرمز خوردنی است؟

خاک خوردنی جزیره هرمز


حتما به گوش‌تان خورده که یکی از عجایب جزیره هرمز، خاک خوراکی آن است. البته خاک همه قسمت‌های قرمز این جزیره خوردنی نیست و فقط یک نوع خاک اُخرایی مایل به قرمز در معادن آن وجود دارد که برای بدن مضر نیست و بومیان هرمز به آن «گِلَک یا دلک» می‌گویند. از این خاک هم برای طعم‌دهی به غذاها و خوراکی‌ها و هم در صنایع سرامیک‌سازی و رنگ‌سازی استفاده می‌شود. این خاک بسیار نرم است و نیازی به صاف‌کردن ندارد.

معدن خاک سرخ جزیره هرمز به دلیل برداشت‌های غیراصولی، در خطر تخریب و نابودی قرار گرفته بود اما خوشبختانه در حال حاضر، برداشت آن به جز برای مصارف محلی، ممنوع شده است. پیش از این، خاک جزیره هرمز در بطری‌هایی به گردشگران فروخته می‌شد یا توسط مردم از جزیره خارج می‌شد. با در خطر قرارگرفتن قلب قرمز جزیره، اهالی به سمت فروش خاک‌های مصنوعی رفتند و از خروج خاک در فرودگاه قشم هم جلوگیری شد.


حیوانات شگفت‌انگیز جزیره هرمز

حیوانات جزیره هرمز


شاید باورش برایتان سخت باشد اما جزیره کوچک هرمز، زیستگاه امنی برای آهوها محسوب می‌شود. جبیر، که زیباترین آهوی بومی شبه‌قاره هند و ایران است، در مناطق گرم و بیابانی شبیه جزیره هرمز زندگی می‌کند. لاکپشت‌های سبز دریایی و لاکپشت‌های پوزه عقابی که جزو گونه‌های در حال انقراض‌اند، ساکنین دیگر جزیره هرمز هستند. این لاکپشت‌ها از اواخر زمستان تا اوایل بهار، در ساحل صخره‌ای جنوب هرمز تخم‌گذاری می‌کنند. دسترسی به این ساحل به دلیل داشتن صخره‌های بلند و صاف، دشوار است اما بهترین شرایط را برای تخم‌گذاری و زیست لاکپشت‌ها فراهم می‌کند.


پرندگان جزیره هرمز

پرندگان جزیره هرمز


استان هرمزگان، زیستگاه مناسبی برای انواع پرندگان کمیاب و زیبا مانند عقاب صحرایی، کرکس سیاه، اردک نوک‌پهن، عقاب شاهی و ماهی‌خورک است. حدودا 153 گونه پرنده که 19 گونه از آن‌ها بومی هرمزگان و باقی آن‌ها پرندگان مهاجر هستند در این منطقه زندگی می‌کنند. اما اگر به سایت باشگاه پرنده‌نگری ایرانیان سر بزنید، می‌توانید رد پای فلامینگوی بزرگ، چکاوک بیابانی و شهدخوار را در جزیره هرمز پیدا کنید.


جاذبه های گردشگری جزیره هرمز

جاهای دیدنی جزیره هرمز


جاهای دیدنی جزیره هرمز آن‌قدر زیاد است که می‌توانیم این جزیره را یک جاذبه گردشگری بزرگ در نظر بگیریم! خاک و ماسه‌های رنگی به ویژه خاک قرمز ساحل سرخ، از جذاب‌ترین بخش‌های سفر به هرمز هستند اما شگفتی‌های دیگری هم در این جزیره وجود دارد که نباید بدون دیدن آن‌ها جزیره را ترک کنید.

دورتادور جزیره یک جاده آسفالت‌شده کشیده شده که شما می‌توانید از طریق آن به تمام جاذبه‌های دیدنی جزیره هرمز دسترسی داشته باشید. موتورهای 3 چرخ، محبوب‌ترین و در دسترس‌ترین وسیله نقلیه هرمز هستند که می‌توانید با کرایه آن‌ها، به راحتی در جزیره بگردید و به هر جایی که دوست داشتید سرک بکشید.

در ادامه لیست کاملی از جاذبه‌های گردشگری جزیره هرمز برای‌تان آماده کرده‌ایم. اما از آن‌جایی که در این مطلب مجالی برای معرفی آن‌ها نیست، توصیه می‌کنیم مقاله زیر را ببینید:

🏝 جاهای دیدنی جزیره هرمز 🏝


  • ساحل سرخ
  • ساحل نقره‌ای
  • ساحل فیتوپلانکتون
  • ساحل مُفَنِق
  • ساحل لاکپشت‌ها
  • ساحل چند درخت
  • کوه خوراکی
  • دره رنگین کمان
  • غار رنگین کمان
  • جنگل‌های حرا
  • قلعه پرتغالی‌ها
  • کوه الهه نمک
  • دره سکوت
  • غار کریستال
  • غار نمکی
  • دره مجسمه‌ها
  • دشت زعفران هرمز
  • موزه دکتر نادعلیان
  • زیارتگاه خضر نبی و مقام الیاس
  • قصر بی‌بی گل


تفریحات جزیره هرمز چیست؟

تفریحات جزیره هرمز


اگر دنبال تفریحات مدرن آبی، مثل پاراسل یا فلای‌برد هستید، هرمز جذابیت خاصی برای شما ندارد اما اگر اهل طبیعت‌گردی، کمپینگ، صخره‌نوردی، شنا و تجربه‌های جدید هستید، هرمز بهشت شماست. از همان ابتدای سفر می‌توانید یک توک‌توک یا موتور سه‌چرخ کرایه کنید، دور جزیره بچرخید و از دیدن کوه‌های رنگی، کریستال‌های نمک، سواحل سرخ و نقره‌ای و جاذبه‌هایی که هیچ‌جای ایران وجود ندارد، بازدید کنید.

در کنار همه این‌ها، غواصی هم از تفریحات محبوب هرمزی‌هاست. اگر به کشف دنیای زیر آب علاقه‌مندید، ادامه مطلب برای شماست.

فیلم غواصی جزیره هرمز


غواصی جزیره هرمز

باشگاه غواصی کهکشان عرش آراد، مجموعه‌ای بزرگ برای آموزش غواصی تفریحی، حرفه‌ای، صنعتی، مربی‌گری، شنا و بقا در دریاست. اگر به غواصی علاقه‌مندید یا اگر دوست دارید دست به کارهایی بزنید که تا به حال تجربه نکرده‌اید، غواصی جزیره هرمز را از دست ندهید.


سوغات جزیره هرمز چیست؟

سوغات جزیره هرمز


در سفر به جزیره هرمز می‌توانید یادگاری‌های زیر را همراه خود ببرید:

  • لباس و شال‌های سوزن‌دوزی جنوبی
  • برقع (نقاب) دست‌دوز
  • دست‌دوزهای زنان هرمز
  • زیورآلات صدفی
  • کیف‌های سوزن‌دوزی
  • شیشه‌های خاک و ماسه رنگی مصنوعی
  • ادویه‌جات

جزیره هرمز مرکز خرید ندارد اما در سواحل توریستی آن مثل ساحل هرمز، می‌توانید بازارچه‌های محلی زیادی را مشاهده کنید. علاوه‌بر این‌ها، یکی از بهترین نقاط هرمز برای خرید صنایع دستی و سوغات این جزیره، موزه دکتر نادعلیان است. در این موزه لباس‌های محلی، دست‌دوزها و آثار هنری زنان هرمزی به نمایش گذاشته شده و به فروش می‌رسد.


در سفر به جزیره هرمز چه بپوشیم؟

لباس مناسب برای سفر به جزیره هرمز


جزیره‌های ایران، هوای گرم و مرطوبی دارند. پس در هر فصلی از سال که راهی کیش، قشم یا هرمز هستید، خنک‌ترین اما پوشیده‌ترین لباس‌های‌تان را بردارید تا دچار آفتاب‌سوختگی هم نشوید. داشتن کلاه لبه‌دار، عینک آفتابی و یک بادبزن کوچک، سفر را برای‌تان بسیار راحت‌تر می‌کند و می‌توانید با فراغ بال بیشتری هرمزگردی کنید.

دمای هوا در شب‌های زمستان، به حدود 10 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. پس اگر در روزهای زمستان راهی هرمز بودید و قصد داشتید چند شبی در این جزیره بمانید، حتما لباس گرم هم همراه خود داشته باشید.


بهترین زمان برای سفر به جزیره قرمز هرمز

بهترین زمان سفر به جزیره هرمز


برای در امان‌ماندن از آفتاب سوزان و شرجی هوا، ترجیحا اواخر بهار تا اوایل پاییز را برای سفر به هرمز انتخاب نکنید. اما اگر با گرما رابطه خوبی دارید، این زمان از سال، بهترین زمان برای هرمزگردی در آرامش و سکوت است.

اما اگر بخواهیم بهترین زمان را برای سفر به هرمز پیشنهاد کنیم، توصیه یومگ به شما اواخر زمستان و عید نوروز است. اگر در این روزها راهی جزیره هرمز شوید، به احتمال زیاد در صف شناورها معطل می‌مانید اما با جشنواره‌ها، بازارچه‌ها و امکانات بیشتری برای سفر مواجه می‌شوید. به عنوان مثال، در روزهای عادی سال، شناورها فقط 2 بار در مسیر هرمز – قشم تردد می‌کنند. اما در روزهای تعطیل سال مخصوصا عید نوروز، هر نیم‌ساعت یک بار حرکت دارند.


هزینه سفر به جزیره هرمز در سال 1402 چقدر است؟

هزینه سفر به هرمز


هزینه‌های یک مسافرت، به سبک سفر شما، تعداد هم‌سفران، تاریخ و مدت زمان اقامت‌تان بستگی دارد. اما مهم‌ترین هزینه‌ای که باید در سفر به هرمز بدانید، هزینه شناورها (قایق تندرو یا لندینگ‌کرافت) است.

🔸 قیمت بلیط قایق تندرو از قشم به هرمز در سال 1402: 105 هزار تومان

🔸 قیمت بلیط قایق تندرو از بندرعباس به هرمز در سال 1402: 105 هزار تومان

🔶 هزینه لندیگراف از بندرعباس به جزیره هرمز برای یک عدد خودرو سواری: 350 هزار تومان

شما می‌توانید بلیط شناور خود را هم به صورت حضوری از اسکله‌های بندرعباس و قشم خریداری کنید و هم به صورت آنلاین از سایت اسکله شهید ذاکری، بلیط خود به مقصد بندرعباس یا هرمز را تهیه کنید.

📌 خرید بلیط قایق تندرو از سایت اسکله شهید ذاکری قشم


بازدید از جاذبه‌های گردشگری هرمز هم رایگان است. اما برای گشت‌وگذار در جزیره، باید موتور سه‌چرخ یا خودرو کرایه کنید. کرایه وسایل نقلیه با توجه به تاریخ سفر و تعداد هم‌سفران شما متفاوت است.

همچنین هزینه اقامت در اقامتگاه‌های بومگردی جزیره هرمز بین شبی 400 هزار تومان تا 4 میلیون تومان متغیر است.


اقامتی فراموش‌نشدنی در جزیره هرمز داشته باشید

اقامت در جزیره هرمز


اگر شما از آن دسته افراد نیستید که می‌خواهند در سفر به قشم، سری هم به هرمز بزنند و دل‌تان می‌خواهد شب‌های بیشتری را در این جزیره سرخ‌آبی بگذرانید، خبر خوبی برای‌تان داریم. این جزیره پر است از اقامتگاه‌های بومگردی که در عین سنتی‌بودن، از بهترین هتل‌هایی که دیده‌اید، مدرن‌ترند. در ادامه به معرفی معروف‌ترین اقامتگاه‌های هرمز پرداختیم.


اقامتگاه ماجرا جزیره هرمز

اقامتگاه ماجرا در جزیره هرمز


اقامتگاه ماجرا، یکی از منحصربه‌فردترین هتل‌های ایران است. معماری این اقامتگاه از کوه‌های رنگی هرمز الهام گرفته شده و جلوه بی‌نظیری دارد. جالب است بدانید که معماری خلاقانه این اقامتگاه برنده مسابقه تیدای تیوان هم شده است. این اقامتگاه 12 سوئیت دارد که همه آن‌ها مجهز به مبلمان، سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی هستند. موقعیت مکانی اقامتگاه ماجرا، یکی دیگر از دلایل محبوبیت آن است. این هتل در سواحل غربی جزیره، نزدیک به کوه الهه نمک قرار دارد.

📍 موقعیت اقامتگاه ماجرا روی نقشه


اقامتگاه ساحلیِ سرایِ آرین

اقامتگاه سرای آرین در جزیره هرمز


سرای آرین هم درست مثل اقامتگاه ماجرا، کلبه‌هایی گنبدی‌شکل دارد. این اقامتگاه ساحلی که با استفاده از مصالح و به سبک کَپَرهای جنوبی ساخته شده اما در عین حال، مدرن و لوکس است. ظرفیت کلبه‌ها 2 نفره، 4 نفره و 6 نفره است و همه آن‌ها سرویس بهداشتی اختصاصی دارند.

📍 موقعیت اقامتگاه ساحلی سرای آرین روی نقشه


لیست هتل و اقامتگاه‌های بومگردی جزیره هرمز

نام هتل یا اقامتگاه

آدرس

کم‌ترین قیمت هر شب اقامت (به تومان)

اقامتگاه ماجرا

جاده کرانه، ساحل غربی

4,000,000

اقامتگاه ساحلی سرای آرین

بلوار خلیج فارس

3,518,000

اقامتگاه چندل

جاده کرانه، شمال جزیره

600,000

اقامتگاه بوم‌گردی مادر حسن

جاده کرانه، شمال جزیره

445,000

اقامتگاه بوم‌گردی بوم هرمزی

خیابان 12 فروردین

667,000

خانه ساحلی وارم

محله تیاب بندر، جنب کافه شوران

2,500,000

هتل ساحل سرخ

خیابان ورزش

1,200,000

اقامتگاه هزار و یک شب

میدان مرکزی، پشت مسجد سنی‌ها

1,668,000

اقامتگاه دنج هرمز

میدان شهدا، خیابان ورزش

2,000,000

اقامتگاه خانه ماه

خیابان ورزش، کوچه روبه‌روی سالن ورزشی

2,600,000

خانه بومی دره سفید

تیاب بندر، در نزدیکی دریا و قلعه پرتغالی‌ها

1,557,000

اقامتگاه بومگردی کوتوک

پشت قلعه پرتغالی‌ها

2,000,000

اقامتگاه سنتی دنیای صوفی

پایین تر از میدان مولا

1,334,000



جزیره هرمز بهتره یا هنگام؟

راهنمای سفر به جزیره هرمز را با این سوال به پایان می‌بریم؛ هرمز بهتر است یا هنگام؟

جزیره هرمز و هنگام، از زیباترین و بکرترین جزایر ایران هستند که در فاصله کوتاهی از جزیره بزرگ قشم قرار گرفته‌اند. این دو جزیره به لحاظ ویژگی‌های طبیعی شباهت‌های زیادی با هم دارند. برای مثال، ساحل سرخ و ساحل نقره‌ای در جزیره هنگام هم پیدا می‌شود اما جزیره هرمز به دلیل داشتن خاک قرمز در مساحت زیاد، خاک و ماسه‌های رنگارنگ و پدیده‌های طبیعی متنوع، برای گردشگران جذاب‌تر است. اگر این توصیف کوتاه برای‌تان قانع‌کننده نیست، توصیه می‌کنیم مقاله جزیره هنگام قشم را مطالعه کنید.

در این مطلب از مجله یومگ، تمام رازهای سفر به جزیره رنگین کمانی هرمز را برای‌تان بازگو کردیم. حالا شما بگویید که چرا دوست دارید به این جزیره سفر کنید. اگر در حال برنامه‌ریزی سفر به قشم و هرمز هستید، می‌توانید از طریق لینک‌های زیر، بلیط‌ها و هتل‌های موجود را مشاهده و در صورت تمایل رزرو کنید.

بلیط هواپیما قشم

بلیط قطار بندرعباس

رزرو هتل های قشم

بلیط هواپیما، ارزان‌تر از همه‌جامقایسه قیمت و خرید

سوالات متداول

جزیره هرمز فرودگاه دارد؟

خیر. تنها راه سفر به جزیره هرمز، خرید بلیط قایق و کشتی‌های مسافربری از بندرعباس یا قشم است.

جزیره هرمز چند کیلومتر است؟

جزیره هرمز، 40 کیلومتر مساحت دارد و طول محیط آن به 20 کیلومتر می‌رسد.

جزیره هرمز چند کیلومتری قشم است؟

جزیره هرمز در 25 کیلومتری قشم قرار دارد.

صنایع دستی و سوغات جزیره هرمز چیست؟

زیورآلات و دکوری‌جات صدفی، خاک رنگی مصنوعی (نماد جزیره)، لباس‌های محلی، شال و کیف سوزن‌دوزی، آثار هنری زنان جزیره و ادویه‌جات از سوغاتی‌های جزیره هرمز هستند.

بلیط جزیره هرمز را از کجا تهیه کنیم؟

برای خرید بلیط شناور از قشم به هرمز، می‌توانید به سایت اسکله شهید ذاکری مراجعه کنید.

لقب جزیره هرمز چیست؟

به جزیره هرمز به دلیل داشتن خاک‌های رنگی با تنوع زیاد، لقب جزیره رنگین کمان داده‌اند. موقعیت جزیره هرمز هم باعث شده تا روی آن لقب نگین خلیج فارس هم بگذارند.

چگونه با ماشین شخصی به جزیره هرمز بروم؟

برای خرید بلیط شناورهای مخصوص حمل خودرو تا جزیره هرمز (لندینگ‌کرافت)، باید به اسکله شهید حقانی بندرعباس مراجعه کنید.

فاصله بندرعباس تا جزیره هرمز چقدر است؟

جزیره هرمز در 18 کیلومتری بندرعباس قرار دارد.

نوشته های مشابه
  • آرامگاه سعدی | سعدیه شیراز

    اگر تا به‌حال آرامگاه سعدی را ندیده‌اید، کافی‌ست نگاهی به اسکناس‌های ده‌هزار تومانی بیندازید. آرامگاه سعدی یا سعدیه شیراز، روزگاری محل زندگی (خانقاه) شیخ سعدی بود و پس از وفات، آرامگاه ابدی او شد. با این‌حال سعدیه چیز‌های بیشتری برای کشف‌کردن دارد. اگر می‌خواهید با راز حوض ماهی آشنا شوید و اطلاعات جدیدی از سعدیه شیراز بدانید، در این مطلب همراه یومگ باشید.

  • راهنمای بازدید از مجموعه مارکار یزد

    مجموعه مارکار یزد از آن جاهای دیدنی یزد است که پشت خشت به خشتش داستانی جالب و شنیدنی وجود دارد. با این مقاله از یوتراوز همراه شوید تا قصه این مجموعه و سازنده‌اش را برایتان تعریف کنیم.

  • چرا باید یخچال خشتی میبد را ببینیم؟

    اگر فکر می‌کنید که به دام انداختن بادهای وحشی، تنها استراتژی مردمان کویر برای خنک شدن بوده، سخت در اشتباهید! این مطلب از یوتراوز را بخوانید تا با نبوغ کویرنشینان در ساخت یخچال خشتی آشنا شوید و ببینید که چه تجارت یخی به راه انداخته بودند!

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز