ورود
Istanbul Mosques

مسجدهای معروف استانبول

زمان برای مطالعه 8 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

استانبول، خانه مهم‌ترین و زیباترین مسجدهای دنیاست. تا جایی‌که خیلی‌ها استانبول را با نام شهر مناره‌ها می‌شناسند. مسجدهایی که هرکدامشان نه‌‌تنها محلی برای عبادت مسلمان‌ها هستند، بلکه برگی از تاریخ ترکیه هم به‌شمار می‌آیند و قصه‌های متفاوتی برای تعریف کردن دارند. در مسجدهای معروف استانبول می‌توانید با معماری، هنر و فرهنگ ترکیه در زمان امپراطوری عثمانی آشنا شوید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید. در این مقاله از یومگ می‌خواهیم به تماشای زیباترین مسجدهای دنیا برویم. پس با ما همراه بمانید.

استانبول شهر مسجدهای زیباست. مساجدی که همگی قدمت بالایی دارند و معماری آن‌ها برای علاقه‌مندان به آثار تاریخی بسیار جذاب وگاهی حیرت‌انگیز است. فرقی نمی‌کند به بازدید جاهای دیدنی استانبول نزدیک تکسیم رفته باشید یا می‌خواهید سری به بازار ادویه استانبول بزنید، در هر خیابانی از این شهر که سر بچرخانید، یکی از مسجدهای زیبای استانبول را خواهید دید که زیبایی‌اش شما را حیرت‌زده خواهد کرد. در این مقاله از یومگ، می‌خواهیم سفری مجازی به مسجدهای معروف استانبول داشته باشیم و به داستان‌هایی که هرکدامشان برای تعریف کردن دارند، گوش بدهیم. پس اگر شما هم دوست دارید به تماشای زیبایی، معماری، فرهنگ و هنر کم‌نظیر عثمانی بنشینید، در این سفر مجازی همراه یومگ باشید.

0 تا 100 نکات کاربردیِ قبل از سفرراهنمای سفر به استانبول

18 مسجد معروف استانبول:


مسجد بزرگ چاملیجا استانبول

مسجد بزرگ چاملیجا

سفرمان را با بزرگ‌ترین مسجد استانبول آغاز می‌کنیم. یعنی مسجد چاملیجا. مسجدی که در سال 2019 با فرمان رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، در زمینی به مساحت 17هزار متر مربع ساخته شده و درحال‌حاضر، ظرفیت پذیرایی از شصت‌وسه‌هزار نمازگزار را دارد. البته بی‌انصافی‌ست اگر بگوییم چاملیجا فقط یک مسجد و پایگاه دینی محسوب می‌شود. در این مسجد شگفت‌انگیز می‌توانید از امکاناتی مثل موزه فرهنگ، کتابخانه، سالن کنفرانس و نمایشگاه هنری هم بازدید کنید و از تماشای آن‌ها هم لذت ببرید.


ساختمان این مسجد با ترکیب نمادهای معماری عثمانی، سلجوقی و مدرن ساخته شده تا هم بتواند نشانگر تاریخ پرشکوه عثمانی و معماری کم‌نظیر سلجوقی‌ها باشد و هم این‌که در زمینه معماری مدرن دنیا هم حرفی برای گفتن داشته باشد. البته نمی‌توانیم از تاثیرگذاری بسیار زیاد فرهنگ و معماری عثمانی بر ساخت این بنا، غافل شویم. وقتی به عکس‌های مسجد چاملیجا نگاه می‌کنید، تعداد زیادی گنبد و نیم‌گنبد را می‌بینید که 6 مناره در کنار آن‌ها قرارگرفته تا شکوه و عظمت این مسجد را به زیباترین شکل ممکن، به تصویر بکشاند. علاوه‌براین، اگر در شب، به تماشای این مسجد بروید، نورپردازی منحصربه‌فرد آن، اولین‌چیزی است که توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.


جالب است بدانید که این مسجد، برروی تپه‌های چاملیجا در قسمت آسیایی استانبول ساخته شده و می‌توانیم بگوییم، روی بام استانبول قرار دارد. البته ساخت این مسجد، روی بلندترین نقطه استانبول هم به داستان‌های تاریخی و تاثیرگذاری فرهنگ عثمانی، روی ساخت این مسجد برمی‌گردد. چراکه عثمانی‌ها عادت داشتند، ساختمان‌های مهمشان را در مرتفع‌ترین قسمت‌های شهر بسازند تا تسلط و چشم‌انداز بیشتری بر روی کل شهر داشته‌باشند.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: منطقه آسیایی استانبول، محله اسکودار، تپه‌های چاملیجا


سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما

مسجد ایاصوفیه استانبول

Hagia Sophia architecture

مسجد ایاصوفیه به‌عنوان یکی از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول در قسمت اروپایی شناخته می‌شود. قدمت این مسجد به 537 سال قبل برمی‌گردد و همین موضوع، بر اهمیت تاریخی آن‌هم افزوده است. البته جالب است بدانید که مسجد ایاصوفیه در زمان تأسیسش کلیسا بوده؛ اما پس از فتح استانبول توسط عثمانی، به مسجد تبدیل شده است. مسجد باشکوه ایاصوفیه در منطقه سلطان احمد قرار دارد و یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های معماری بیزانس و تزئینات عثمانی محسوب می‌شود که در زمان جمهوری ترکیه به‌عنوان یک موزه مذهبی در‌های خود را به روی گردشگران باز کرد.


وسعت مسجد ایاصوفیه استانبول، حدود 6 هزار مترمربع برآورد می‌شود. معماری این مسجد، آن را به یک مکان مذهبی - تاریخی بسیار دیدنی تبدیل کرده و ظرافت و هماهنگی طاق‌ها و ستون‌هایی که در این مسجد به‌کاررفته، زیبایی خیره‌کننده‌ای به آن بخشیده است. از ویژگی‌های دیگر معماری این بنای تاریخی می‌توانیم به ستون‌های بزرگ مسجد اشاره کنیم. 4 ستون که نگه‌دارنده 4 طاق بالایی هستند و گنبد اصلی نیز روی آن‌ها قرار دارد. 


مسجد ایاصوفیه استانبول، 9 درِ مجزا از هم دارد که درِ وسطی، بزرگترین آن‌هاست. طراحی این در بسیار فوق‌العاده است؛ یک چهارچوب فلزی به همراه قاب مرمری برای طراحی این در به‌کار رفته‌ و در گذشته مخصوص رفت‌وآمد بزرگان بوده‌ است. این مسجد 107 ستون هم دارد که نمای فوق‌العاده‌ای به آن بخشیده‌اند.

  • هزینه بازدید: 72 لیر
  • ساعات بازدید: بهار و تابستان: 9 تا 19| پاییز و زمستان: 9 تا 17
  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، میدان ایاصوفیه، مسجد ایاصوفیه

مسجد سلطان احمد استانبول (مسجد آبی)

The Blue Mosque

بدون اغراق می‌توانیم بگوییم مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی استانبول، یکی از زیباترین مسجدهای دنیاست. این بنای تاریخی، درست در مرکز محله سلطان احمد، با گنبدها و مناره‌های زیبایش، همچون نگین درخشانی خودنمایی کرده و سالانه گردشگران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند. داستان ساخت این مسجد از این قرار است که پس از کسب موفقیت‌های زیاد در اواخر قرن هفدهم توسط حکومت عثمانی، سلطان احمد عثمانی با هدف شکرگذاری از خداوند، دستور ساخت این مسجد را صادر کرد. البته عده دیگری هم، داستان ساخت این مسجد را به تلاش‌های سلطان احمد، برای دریافت مشروعیت و مقبولیت یک رهبر واقعی درمیان مردم، نسبت می‌دهند. جالب است بدانید که اولین مسجد پس از مسجدالحرام، مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) است که 6 مناره دارد و یکی از شاهکارهای معماری اسلامی به‌شمار می‌رود. لازم به ذکر است که ساخت این بنای تاریخی، چیزی حدود 7 یا 9 سال طول کشیده است.



یکی از دلایل دیگر شهرت این مسجد، قرارگیری آن در نزدیکی مسجد معروف ایاصوفیه و تنگه بسفر در یکی از بهترین محله‌های استانبول است. مسجد سلطان احمد استانبول چیزی از شکوه و جلال کم ندارد. این مسجد ساختاری مکعب‌شکل دارد و فضای بیرونی آن را مجموعه‌ای از گنبدها و شبه‌گنبدها تشکیل می‌دهند. از دیگر شگفتی‌هایی که در این بنا به‌کاررفته، می‌توان به بیش از 200 پنجره و 21000 کاشی ایزنیک برای تزئیین فضای داخلی مسجد اشاره کرد که در نوع خودش کم‌نظیر است. قسمت انتهایی صحن مسجد سلطان احمد، مزین به 20 هزار کاشی سرامیک است که با دست ساخته شده‌اند. ساختار صحن مسجد سلطان احمد به‌نحوی است که تمامی نمازگزاران می‌توانند امام جماعت را ببینند.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 8:30 صبح تا 11:30 | 12 تا 14:30 | 15:30 تا 16:45
  • آدرس: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، محله سلطان احمد، خیابان آت میدانی، مسجد آبی

مسجد رستم پاشا استانبول

Rüstem Pasha Mosque

مسجد رستم پاشا (Rüstem Pasha Mosque) یکی دیگر از مسجدهای معروف استانبول است که قدمت آن به دوره حکومت عثمانی‌ها بازمی‌گردد. اگر مایلید از نزدیک کاشی‌کاری هنرمندانه ایزنیک را تماشا کنید، بازدید از مسجد رستم‌پاشا را از دست ندهید. این مسجد یکی‌دیگر از پروژه‌های بی‌نظیر و منحصربه‌فرد معمار سینان (معمار معروف عثمانی) است که از بیرون نمای ساده‌ای دارد، درحالی‌که وقتی وارد آن می‌شوید، تزئینات باشکوهش، اولین‌چیزی است که نگاه شما را به خود خیره خواهدکرد. تابلوهای کاشی ایزنیک با طرح‌های گل‌دار و هندسی، چنان جلوه زیبایی به دیوارها بخشیده که به‌سختی می‌توانید مشابه آن‌را پیدا کنید.


 جالب است بدانید که مسجد رستم پاشا در سال 1563 و درست دو سال بعد از فوت رستم‌پاشا ساخته شده است. این یعنی کسی که فرمان ساخت این مسجد را داده بود، هرگز آن را ندید و از دنیا رفت.


از شگفتی‌های دیگر مسجد رستم پاشا استانبول، معماری بسیار زیبای آن است که جذابیت خاصی به آن بخشیده است. این مسجد به نسبت بعضی از مسجدهای استانبول، وسعت کمتری دارد. اما به دلیل استفاده از رنگ‌های متنوع در ساخت آن و از آنجایی‌که در یکی از بازارهای شلوغ استانبول واقع شده است، محبوبیت خاصی در میان گردشگران داخلی و خارجی دارد.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 10 صبح تا 18 (به‌جز ساعات نماز)
  • آدرس: منطقه فاتح، محله رستم پاشا، خیابان Hasırcılar، مسجد رستم پاشا

مسجد دولماباغچه استانبول

Dolmabahçe Mosque

مسجد دولماباغچه، یکی از مسجدهای معروف استانبول است که داستان‌های زیادی برای تعریف کردن دارد. مسجد منحصربه‌فردی که در سال 1855 و در اواخر دوره حکومت امپراطوری عثمانی، به دستور بزمی عالم، مادر سلطان مجید عثمانی، ساخته شد. البته عمر بزمی عالم به تماشای ساختمان کامل مسجد، قد نداد و او چندسال پیش از تکمیل مسجد دولماباغچه استانبول از دنیا رفت. بعد از وفات او، سلطان مجید عثمانی، کار ساخت مسجد را ادامه داد تا امروز ما شاهد یکی از زیباترین و در عین‌حال خاص‌ترین مساجد استانبول باشیم.

این مسجد در نزدیکی برج و ساعت کاخ دولماباغچه دارد که یکی از مراکز اصلی حکومت عثمانی‌ها به‌شمار می‌آید. در معماری مسجد دولماباغچه از دو مناره بزرگ 40 متری استفاده شده اما جذاب‌ترین قسمت آن، پنجره‌های مدور زیر گنبد است که چشم هر گردشگری را به خود خیره می‌کند. مسجد دولماباغچه، درواقع به‌عنوان مسجد اختصاصی کاخ شناخته می‌شود اما اکنون، به دلیل جذابیت گردشگری که دارد، از مجموعه کاخ جداشده و به‌تنهایی میزبان گردشگران و نمازگزارانی‌ست که دلشان می‌خواهد یک روز آرام و روحانی را تجربه کنند.

از دیگر جذابیت‌های مسجد دولماباغچه، می‌توانیم به قرارگرفتن در ساحل تنگه بسفر هم اشاره کنیم که چشم‌انداز خاصی را به این مسجد بخشیده است. البته این موضوع باعث شده تا گردشگران زیادی، مسجد دولماباغچه را با مسجد اورتاکوی استانبول اشتباه بگیرند.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 10 صبح تا 18
  • آدرس: منطقه اروپایی بی‌اوغلو، محله عمر آونی

مسجد فاتح استانبول

Fatih Mosque

مسجد فاتح یکی از مسجدهای معروف استانبول است که قدمت آن به سال ۱۴۶۳ میلادی برمی‌گردد. این مسجد در قلب استانبول واقع شده و معماری داخلی بسیار شیک و چشم‌نوازی دارد. جایی که می‌توان ساعت‌ها در آن راه رفت و از تماشای هنر و معماری لذت برد. مسجد فاتح استانبول، نماد پیروزی عثمانی بر قسطنطنیه بوده و یکی از موزه‌های ساخته شده توسط سلطان محمد است. 


این مسجد در طول سال‌های حیاتش، با فراز و نشیب‌های فراوانی مواجه شده و بارها به دلیل زلزله، فرو ریخته است، اما هنوز به اندازه روزهای اولش زیباست و یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری شهر به شمار می‌آید. خوشبختانه بازدید از این مسجد کاملاً رایگان است و با توجه به قرارگیری آن در محله پر رفت و آمد فاتح می‌توانید به‌صورت هم‌زمان از چند جاذبه‌ گردشگری دیگر استانبول هم بازدید کنید.


جالب است بدانید که مردم این شهر، روز یکشنبه هر هفته به محله فاتح استانبول می‌روند که این مسجد در آن قرار دارد. هم‌چنین این منطقه در روزهای چهارشنبه، محل برگزاری بازارچه‌ شهری است که برای بازدید از آن می‌توانید از اتوبوس‌هایی که در سطح شهر تردد می‌کنند، استفاده کنید. 


  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 9 صبح تا 18
  • آدرس: منطقه اروپایی فاتح، مسجد فاتح

مسجد جدید استانبول

New Mosque

احتمالا شما هم بعد از شنیدن اسم مسجد جدید استانبول، تصور کرده‌اید که قرار است درباره یکی از مساجد تازه‌تاسیس و جوان استانبول صحبت کنیم. اما جالب است بدانید که مسجد جدید استانبول، قدمتی بیش از چند قرن دارد. این مسجد در اولین سال‌های فعالیتش با نام «مسجد والده سلطان» شناخته می‌شد. اما بعد از بازسازی در سال‌های 1660 تا 1665 میلادی، نام «مسجد جدید والده سلطان» را روی آن گذاشتند و درواقع، اسم فعلی این مسجد، کوتاه شده نام اصلی آن است.

وقتی به چشم‌انداز شهر استانبول نگاه می‌کنید، مسجد جدید، یکی از زیباترین منظره‌هایی‌ست که چشم شما را به سوی خود جذب می‌کند. فضای مربعی شکل این مسجد، همراه با مناره‌ها و گنبد‌های متعددی که دارد، زیبایی و شکوه معماری عثمانی را به رخ گردشگران می‌کشاند. همچنین جالب است بدانید که موقعیت جغرافیایی این مسجد نیز بسیار عالی‌ست و در کنار بازار ادویه استانبول در قسمت جنوبی پل گاتالا واقع شده است.

در تزئینات داخلی این مسجد هم از کاشی‌های ایزنیک و لوح‌های خوشنویسی‌شده استفاده کرده‌اند که جلوه روحانی و معنوی خاصی به فضا بخشیده است. از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های این مسجد می‌توانیم به صفحه طلایی قسمت شمال شرقی مسجد اشاره کنیم که آن‌طرفش، محل انجام امور و کارهای اعضای دربار امپراتوری عثمانی بوده است. همچنین، باید بگوییم که آرامگاه سلطان محمد چهارم عثمانی و پسرش، محمود یکم، محمود سوم، عثمان سوم و مراد پنجم هم در این مسجد قرارگرفته است.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: منطقه اروپایی فاتح، مسجد فاتح

مسجد ایوب سلطان استانبول

مسجد ایوب سلطان استانبول

مسجد ایوب سلطان (Eyüp Sultan Mosque) یکی دیگر از مسجدهای معروف استانبول است که موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی دارد. این مسجد در نزدیکی شاخ طلایی و در ورودی اصلی تنگه بسفر، واقع شده است و در کنار آن، آرامگاه ایوب انصاری، از صحابه پیامبر (ص)، قرار دارد. 


مسجد ایوب سلطان یکی از محبوب‌ترین مساجد استانبول در بین مسلمان‌های دنیاست؛ به‌طوری‌که مسلمان‌های استانبول آخر هفته‌های خود را در این مسجد به راز و نیاز با خدا و عبادت می‌گذرانند. نکته قابل‌توجه درباره این مسجد معروف استانبول، این است که توانسته رتبه چهارم مکان‌های مقدس جهان بعد از مکه، مدینه و اورشلیم را از آن خود کند. جالب است بدانید که در نزدیکی این مسجد، محلی بسیار زیبا و دلنشین برای استراحت بازدیدکنندگان نیز در نظر گرفته شده است.


همچنین، درباره مسجد ایوب سلطان استانبول، باید بگوییم که این مسجد، در سال 1458 میلادی ساخته شده و درواقع اولین مسجدی است که مسلمان‌ها، بعد از فتح قسطنطنیه، در این شهر بنا کردند. این بنا در طول سال‌های حیاتش بارها تخریب شده، اما بازسازی‌ها و ترمیم مداوم بنا، تا امروز این مسجد را سرپا نگه داشته است.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: منطقه ایوب سطان استانبول، مسجد ایوب سلطان

مسجد شاهزاده استانبول

Şehzade Mosque

مسجد شاهزاده استانبول، به دستور سلطان سلیمان اول برای یادبود پسر بزرگش شاهزاده مهمت ساخته شد. شاهزاده‌ای جوان که در سن ۲۱ سالگی در سال ۱۵۴۳ بر اثر آبله درگذشت. مسجد شاهزاده را می‌توانیم نماد تلاش‌های پدری مهربان بدانیم که برای حفظ خاطرات پسر موردعلاقه‌اش یادبودی زیبا ساخت. این مسجد باشکوه اولین سفارش بزرگ معمار سینان، معمار بزرگ دولت عثمانی به‌شمار می‌آید که موقعیت استراتژیک آن، این مسجد را به یکی از مهم‌ترین مساجد ترکیه تبدیل کرده است.

این بنای تاریخی، زیبایی‌های معماری عثمانی را در مقابل چشمان شما می‌گذارد. به‌طوری‌که بسیاری از مورخان مسجد شاهزاده را شاهکار هنری معمار سینان در معماری کلاسیک عثمانی می‌دانند. اگر خودتان هم به تماشای این مسجد بروید، تنها با کمی دقت متوجه می‌شوید که برخلاف تزیینات معمولی اغلب مساجد، این مسجد با الگوهای بسیار استادانه‌ای تزئین شده است. در حال‌حاضر مقبره چند تن از افراد بزرگ حکومتی در این مسجد قرار دارد.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 24 ساعته (به‌جز ساعات نماز)
  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، خیابان Sehzade Basi، مسجد فاتح

مسجد اورتاکوی استانبول (مسجد مجیدیه)

Ortaköy Mosque

مسجد اورتاکوی را می‌توانیم یکی‌دیگر از مسجدهای معروف استانبول بدانیم. چشم‌انداز این مسجد به تنگه بسفر، چنان شکوه و زیبایی به آن بخشیده که اگر بگوییم مسجد اورتاکوی استانبول، همچون مرواریدی درخشان در چشم‌انداز شهر استانبول خودنمایی می‌کند، اغراق نکرده‌ایم.


این مسجد در سال ۱۸۵۳ به دستور سلطان عبدالمجید، با پایه‌هایی محکم و ستون‌هایی به عمق ۲۰ متر ساخته شد؛ به همین دلیل نسبت به سایر مساجد استانبول، مقاومت بیشتری در برابر زلزله دارد. سبک معماری گوتیکِ به‌کار رفته در ساخت مسجد اورتاکوی، نمایانگر فرهنگ شرق و غرب در شهر استانبول است. این مسجد را معماری به‌نام نیکوقوس، ساخته؛ اما ساختمان مسجد در طول تاریخ خود، چندین‌بار بازسازی شده است که آخرین بازسازی آن به سال 2014 میلادی مربوط می‌شود.


ساختمان مسجد اورتاکوی استانبول از دو قسمت تشکیل شده که گنبد زیبایی روی بخش اصلی آن قرار دارد و چشم رهگذران را به خود خیره می‌کند. برای تزئین نمای بیرونی این مسجد هم از سنگ مرمر با نقش و نگارها و برجسته‌کاری‌های نفیس استفاده شده است.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 9 صبح تا 16:45
  • آدرس: منطقه اورتاکوی، ناحیه بِشیکتاش، محله مجیدیه، مسجد اورتاکوی

مسجد بایزید دوم استانبول

مسجد بایزید دوم در استانبول

این مسجد در مجاورت بازار بزرگ (گرند بازار) و در میدان بایزید، یکی از شلوغ‌ترین میدان‌های شهر، قرارگرفته است. مسجد بایزید، یک گنبد مرکزی، چندین نیم‌گنبد و فضایی مجزا برای برگزاری نماز جماعت دارد. دستور ساخت این مسجد قدیمی توسط سلطان بایزید دوم صادر شد و 5 سال طول کشید تا ساخت آن تکمیل گردد. در ساخت مسجد بایزید دوم گرانیت و مرمر به کار رفته است. همچنین، معماری این بنا، از معماری بیزانسی الهام گرفته شده که جلوه خاصی به آن بخشیده است. 


وقتی به فضای داخلی مسجد قدم می‌گذارید، ممکن است نور کم محیط برای شما آزاردهنده باشد. اما اگر سر بچرخانید و محراب مسجد را نگاه کنید، شکوه و ابهت این محراب، چنان در دل و جان شما رخنه خواهد کرد که هیچ چیز دیگری در طول بازدید از این مسجد، نمی‌تواند توجهتان را به خودش جلب کند. مسجد بایزید استانبول یک شبستان هم دارد که رواقی با پنج طاق نوک‌تیز، در امتداد آن قرارگرفته است.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: منطقه فاتح، خیابان اردو، محله بایزید، مسجد بایزید

مسجد فتحیه استانبول

مسجد فتحیه استانبول

مسجد فتحیه استانبول در محله فاتح قرارگرفته یکی از ساختمان‌های چشمگیر و جذاب شهر است. این بنای تاریخی که از بقایای کلیسایی زیبا باقی مانده روایتگر حوادث و اتفاقات روزگاران قدیم است. مسجد فتحیه را بسیاری از مردم با نام «کلیسای پاماکاریستوس» می‌شناسند که تا سال ۱۵۹۱ به عنوان یکی از کلیساهای معروف ارتودوکس یونانی فعالیت می‌کرد.


از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این مسجد می‌توانیم به موزاییک‌کاری و کاشی‌کاری‌های زیبای آن اشاره کنیم که تنه به تنه مساجد بزرگ استانبول می‌زند. فضای داخلی آن‌هم یکی‌دیگر از چیزهایی‌است که می‌تواند شما را در زمان بازدید از این مسجد به وجد بیاورد. بسیاری از گردشگران تمام همت خود را به کار می‌گیرند تا در سفر خود به استانبول از این موزه دیدن کنند.

  • هزینه بازدید: 2 لیر
  • ساعات بازدید: 9:30 صبح تا 16:30
  • آدرس: استانبول، بخش اروپایی، منطقه فاتح، محله چهارشنبه، مسجد فتحیه
پاماکاریستوس در زبان یونانی: مادر مقدس خداوند

مسجد قلندرخانه استانبول

مسجد قلندرخانه استانبول

این ساختمان که در زمان‌های گذشته یک کلیسای ارتودوکس شرقی بود؛ پس از ورود عثمانی توسط سلطان محمود دوم به آشپزخانه عمومی تبدیل شد. ناگفته نماند قبل از آن هم، ساختمان اصلی به‌عنوان حمام رومی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اندکی بعد یک مدرسه دولتی به آن اضافه و فضای باقیمانده کلیسا با محراب و سایر تزئینات اسلامی تکمیل شد. طبق آن‌چه مورخان می‌گویند، این بنای تاریخی حداقل هزار سال قدمت دارد. پس اگر دلتان می‌خواهد یک بنای تاریخی با قدمت 10 قرن را ببینید و احساس سفر در زمان را تجربه کنید، اصلا تماشای مسجد قلندرخانه استانبول را از دست ندهید.

 شاید بپرسید چرا این مسجد «مسجد قلندرخانه» نام دارد!؟ در حقیقت پس از فتح استانبول توسط امپراتوری عثمانی در سال ۱۴۵۳، ساختمان اصلی به فرقه قلندری دراویش واگذار شد و از آن زمان به بعد « قلندرخانه» نام گرفت. مسجد قلندرخانه استانبول طی سال‌ها به طرز عجیبی از بلایای طبیعی جان سالم به‌در برده و پوشش مرمری خود را حفظ کرده است. ضمنا بد نیست بدانید که این مسجد جزو آثار ملی ترکیه هم به‌شمار می‌آید.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 10 صبح تا 17
  • آدرس: محله فاتح استانبول، مسجد قلندرخانه


مسجد زِیرِک (Zeyrek) استانبول

مسجد زیرک استانبول

مسجد زیرک یکی از مسجدهای معروف استانبول است که به دوران بیزانس تعلق دارد. این بنای تاریخی که در ابتدا کلیسای جامع ارتودوکس بود پستی و بلندی بسیاری را طی کرده تا امروز به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر تبدیل شود. مسجد زیرک استانبول (معروف به صومعه پانتوکراتور) به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، نامش در لیست میراث جهانی یونسکو به چشم می‌خورد. با نگاهی کوتاه به این مسجد ویژگی‌های معماری بیزانس را به وضوح مشاهده می‌کنید؛ از نمای سنگی گرفته تا گنبدهای متعدد همگی این موضوع را اثبات می‌کنند که با یکی از زیباترین آثار معماری بیزانس مواجه شده‌ایم. این ساختمان خوش‌رنگ و لعاب لقب دومین بنای تاریخی مذهبی بزرگ پس از ایاصوفیه است، مقبره یکی از شاهان عثمانی و همسرش را هم در خود جای داده است

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 9 صبح تا 18
  • آدرس: محله فاتح استانبول، مسجد زیرک


مسجد شاکرین استانبول

مسجد شاکرین استانبول

مسجد مدرن شاکرین یکی از مسجدهای معروف استانبول است و در میان گردشگران محبوبیت بسیاری دارد. این مسجد برخلاف بسیاری از مساجد ترکیه که از معماری سنتی عثمانی پیروی می‌کنند، از سبک مرسوم دوری کرده و بیشتر به سمت‌وسوی معماری معاصر، گرایش دارد. این مسجد نه‌تنها به‌دلیل طراحی معاصر خود به شهرت رسیده، بلکه طراحی فضای داخلی آن توسط زینب فادیلی اوغلو (اولین زنی که یک مسجد را در ترکیه مدرن طراحی کرد) بر شهرت و محبوبیت آن افزوده است.


به‌محض ورود به مسجد شاکرین، با مسجدی مدرن و مجلل مواجه می‌شوید که شما را غرق در حیرت خواهد کرد، از چلچراغ‌های بزرگ گرفته تا تابلوهای خوشنویسی و محراب فیروزه‌ای‌رنگ، همگی هنر دست استادان برجسته و شناخته‌شده‌ ترکیه است. یکی از ویژگی‌های برجسته مسجد شاکرین استانبول لوستر شیشه‌ای جذاب آن است که با الهام از قطرات آب (نماد نور خداوند) مانند باران (رحمت الهی) بر سر نمازگزاران فرود می‌آید. گوشه‌گوشه این مکان حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، فقط کافیست به داستان‌های آن گوش کنید.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: 9:30 صبح تا 21:30
  • آدرس: بخش آسیایی استانبول، محله اسکودار


مسجد عزیزمحمد استانبول

مسجد عزیزمحمد استانبول

احتمالا شما هم در شبکه‌های مجازی، تصویر مرد مهربانی را دیده‌اید که امام جماعت یک مسجد است و تلاش می‌کند تا گربه‌های خیابانی را از سرما و گرسنگی نجات بدهد. حالا می‌خواهیم به شما بگوییم، مرد مهربان شبکه‌های مجازی (مصطفی افه)، امام جماعت مسجد عزیزمحمد استانبول است.

مسجد عزیزمحمد در محله اسکودار از بخش آسیایی استانبول قرارگرفته و در طول محل عبادت بسیاری از گردشگران و مردم مسلمان ترکیه است. علاوه‌براین، شما هم اگر به محله اسکودار استانبول رفتید، بعد از تماشای تمام جاهای دیدنی این منطقه جذاب استانبول، پیشنهاد می‌کنیم سری هم به این مسجد تاریخی بزنید تا هم از تماشای یک بنای باشکوه تاریخی لذت ببرید و هم چند دقیقه‌ای را با گربه‌های این مسجد، سرگرم شوید. البته اگر از گربه‌ها چندشتان نمی‌شود!😉

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: بخش آسیایی استانبول، محله اسکودار


مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

شاید مسجد سلیمانیه بزرگ‌ترین مسجد استانبول نباشد، اما مطمئناً یکی از زیباترین و بزرگ‌ترین مساجد این شهر به شمار می‌آید. جالب است بدانید که سلطان سلیمان در زمان سلطنت خود به معمار سینان دستور داد تا مسجدی زیبا بنا کند؛ او هم تمام هنر خود را به کار گرفت و مسجد سلیمانیه را به سبک معماری کلاسیک عثمانی ساخت. ده بالکنی که در این مسجد مشاهده می‌کنید، نشان‌دهنده رتبه سلطان سلیمان دهم، در میان سلاطین امپراتوری عثمانی است.

مسجد سلیمانیه استانبول دارای ساختاری برجسته است که پژواک صداهای درون آن را منعکس می‌کند. این مسجد که در نزدیکی تنگه بسفر قرار دارد امروزه یکی از مهم‌ترین مقاصد مهم گردشگری شهر استانبول به شمار می‌رود.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • ساعات بازدید: به‌صورت 24 ساعته
  • آدرس: منطقه اروپایی فاتح، محله سلیمانیه، خیابان پروفسور صدیق سامی اونار، مسجد سلیمانیه

مسجد نور عثمانیه استانبول

مسجد نور عثمانیه استانبول

مسجد نور عثمانیه یکی دیگر از مسجدهای معروف استانبول است و در کنار ورودی اصلی بازار بزرگ استانبول قرار دارد. در قرن هجدهم، درست در زمانی‌که نفوذ باروک در امپراتوری اسماعیلی ظاهر شد، مسجد زیبای نور عثمانیه بنا گردید. این مسجد نمایانگر دوره‌ای گذراست که معماری کلاسیک جای خود را به معماری مدرن واگذار کرد. دو طرف خیابان نور عثمانیه را مغازه‌های لوکس و هیجان‌انگیزی گرفته‌اند که از سلطان احمد تا بازار بزرگ، امتداد دارد. مغازه‌هایی که نام خود را از نام این مسجد الهام گرفته‌اند. اما برای رسیدن به بازاری که در امتداد آن‌ها وجود دارد باید از حیاط مسجد نور عثمانیه عبور کنید. بی‌تردید مسجد نور عثمانیه استانبول با دکوراسیون داخلی زیبایش یکی از معروف‌ترین مسجدهای ترکیه به شمار می‌رود.

  • هزینه بازدید: رایگان
  • آدرس: منطقه فاتح ۳۴۱۲۰، خیابان وزیرخان، محله ملأ فناری، مسجد نور عثمانیه

سخن پایانی

مسجدهای معروف استانبول آن‌قدر زیادند که بازدید از آن‌ها در سفری چند روزه ممکن نیست. در این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز سعی کردیم هر آنچه برای بازدید از مسجدهای معروف استانبول نیاز دارید، از ویژگی‌های تاریخی و معماری گرفته تا موقعیت مکانی‌شان را در اختیارتان قرار دهیم. تقریباً نام همه مسجدهای معروف استانبول را در این مطلب پیدا می‌کنید که اغلب آن‌ها در محله‌های بی‌اوغلو، بشیکتاش، فاتح و بسفر واقع شده‌اند.

اگر تصمیمتان برای سفر به استانبول قطعی است، به شما پیشنهاد می‌کنیم رزرو هتل و بلیط هواپیما خود را به ما بسپارید. یوتراوز ارزان‌ترین بلیط هواپیما تهران استانبول، با ایرلاین‌های داخلی و خارجی مختلف را در اختیارتان قرار می‌دهد. کافیست از طریق شماره 1548 با همکاران ما در واحد تور تماس بگیرید.

نوشته های مشابه
  • محله کاراکوی استانبول؛ منطقه‌ای خوش‌آب‌ورنگ در قسمت اروپایی!

    اگر عاشق کافه‌گردی و پرسه‌زدن در کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخی هستید، محله کاراکوی استانبول می‌تواند بهشت گمشده شما در ترکیه باشد. پس کوله‌بارتان را برای سفری خوش‌آب‌ورنگ ببندید و با ما عازم سفری مجازی به محله کاراکوی استانبول شوید.

  • مجسمه گاو نر استانبول

    مجسمه گاو نر استانبول یکی از جاذبه‌های گردشگری جذاب برای توریست‌هاست.‌ این مجسمه در بخش آسیایی استانبول قرار دارد. وجود سبک‌های متنوع معماری، گشت‌وگذار در بازارهای محلی، رستوران‌های باکیفیت و ارزان، بازارهای محلی و طبیعت دل‌انگیز در محله کادیکوی استانبول روزی دل‌انگیز را برایتان رقم می‌زند.

  • خیابان استقلال استانبول

    اگر درباره استانبول و جاذبه‌هایش در اینترنت جست‌وجو کنید، عکس یک‌ تراموای قرمزرنگ وسط یک خیابان سنگفرش‌شده و مملو از جمعیت را می‌بینید که بیشتر از هرعکس دیگری تکرار شده است. درست حدس زدید! آنجا خیابان استقلال استانبول است. ما در این مقاله از یومگ هرآنچه که باید درباره قلب تپنده استانبول بدانید را برایتان توضیح داده‌ایم. با ما همراه شوید.

خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز