ورود
نکات سفر در دوران کرونا

نکات سفر در کرونا نوروز 1401

زمان برای مطالعه 8 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

سفر در دوران کرونا مدتی است که ما را با نگرانی‌هایی روبه‌رو کرده‌ است. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در این دوران سفری ضروری پیش ‌روی خود دارید، آشنایی با نکات سفر در کرونا نوروز 1401 برایتان حیاتی‌ست.

سفر در کرونا نوروز 1401؛ اقدامی که گردشگران را این روزها با چالش‌های زیادی روبه‌رو کرده است. مدتی‌ست که با ویروس کرونا زندگی می‌کنیم و بخش‌های مهمی از زندگی‌مان از جمله سفر، دستخوش پدیده جهانی کرونا ‌شده است. جالب است بدانید درست زمانی که صنعت گردشگریِ جهان به دنبال رونق خود بود، شیوع ویروس کرونا همه‌ی آن خیال‌پردازی‌ها را از بین برد. این وضعیت در همه‌جای جهان و از جمله در ایران خودمان هم اثرات بسیار نامطلوبی برجای گذاشت. تا پیش از واکسینه‌شدن مردم، بیشتر پروازها کنسل و مقصدهای گردشگری تعطیل شدند. اما با گذشت زمان، مردم نکات بهداشتی را رعایت کردند، واکسینه شدند و سفرها از سرگرفته شدند. گرچه یوتراوز سفرکردن در دوران کرونا را چندان توصیه نمی‌کند، اما اگر شما هم مانند بسیاری از گردشگران دیگر سفری ضروری در روزهای کرونایی پیش روی خود دارید، یادگیری نکات سفر در دوران کرونا برایتان از نان شب هم واجبتر است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه یوتراوز باشید و با نکات سفر در کرونا برای نوروز 1401 آشنا شوید.

کرونا نوروز 1401؛ نکات مهم سفر که در ادامه می‌خوانید



سفر در کرونا؛ یادآوری

سفر در کرونا

پیش از آنکه بخواهیم نکات سفر در دوران کرونا را با هم بررسی کنیم، باید بدانید فاجعه‌ی کرونا هر چقدر هم که خسارت‌های جبران‌ناپذیری به بار آورده باشد، باز هم نمی‌توان قید سفر را برای همیشه زد. از آنجایی‌که بیشتر گزارش‌ها نشان می‌دهند که حالا‌حالاها باید با این ویروس دست‌وپنجه نرم کنیم، بهتر است زندگی خود را از سر بگیریم و رعایت نکات بهداشتی را اولویت اول‌مان قرار دهیم. با این‌حال، هنوز هم پیشنهاد یوتراوز این است که تا حد ممکن از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.

مسافرت به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. ممکن است قصد سفر هوایی یا زمینی را داشته باشید. نکاتی که در سفرهای هوایی و در سفرهای زمینی باید رعایت کنید، تا حدود زیادی مشابه به یکدیگرند، اما تفاوت‌هایی هم دارند. به همین منظور نکات سفر با هرنوع وسیله نقلیه را تفکیک کرده‌ایم تا به راحتی قسمت مربوط به خودتان را مطالعه کنید. 😷


نکات بهداشتی مشترک (سفرهای هوایی، ریلی و جاده‌ای)

health tips on trips


متاسفانه با شرایطی که کرونا ایجاد کرده‌ است، به‌طور قطع نمی‌توانید بگویید سفرتان را کاملاً ایمن و بدون خطر تجربه می‌کنید. برای همین به هر طریقی که سفر می‌کنید، رعایت این نکات برای شما الزامی است: 👇👇👇


مقصدتان را هوشمندانه انتخاب کنید

اگر برای انتخاب مسیر و مقصد گردشگری دستتان باز است، حتماً در این انتخاب حساس و بادقت عمل کنید. تعداد مبتلایان این بیماری روزبه‌روز در حال افزایش است و تعداد زیادی در کشور خودمان جانشان را از دست داده‌اند. اگر قرار است خودتان مقصدی برای سفرتان انتخاب کنید، بهتر است شهری باشد که آمار ابتلای کمتری دارد. بدین صورت در معرض خطر کمتری قرار می‌گیرید. البته این را هم بدانید که به‌طور قطع نمی‌توان گفت که سفر به شهرهای با آمار ابتلای کمتر، به معنای تضمین سلامت کامل است، اما باز هم انتخاب بهتر و معقول‌تری است.


ایمنی بدنتان را بالا ببرید

با دیدن این عنوان ممکن است با خودتان بگویید همه ما که واکسن زده‌ایم، آنهم سه دوز؛ پس چه نیازی وجود دارد که ایمنی بدن خود را افزایش دهیم. درست است، اما اگر حتی واکسینه شده‌اید، باز هم با تقویت سیستم ایمنی بدن خود، از ابتلا به کرونا یا انواع بیماری‌های مختلفدر امان می‌مانید. پیشنهاد می‌کنیم با مصرف داروها و مکمل‌های تقویتی و رژیم غذایی مناسب سطح ایمنی بدن خود را افزایش دهید. 


افراد آسیب‌پذیر سفر نکنند

یکی دیگر از مهمترین نکات سفر در دوران کرونا، لغو سفر است. اگر جزو افراد آسیب‌پذیر هستید، حتی با وجود ضروری بودن سفر، آن را لغو کنید. افراد کهنسال جامعه نسبت به بقیه افراد بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند. البته باید بدانید این موضوع اصلاً بدین معنی نیست که افراد با سن کمتر، قرار نیست دچار این بیماری شوند، بلکه ممکن است عاملی برای انتقال بیماری به افراد دیگر باشند.

قشر آسیب‌پذیر دیگر، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای هستند. به‌عنوان مثال بیماری‌های قلبی عروقی، بیماران ریوی، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران سرطانی، افرادی که کورتون مصرف می‌کنند و افراد دارای ناراحتی‌های کلیوی، تحت هر شرایطی سفر را برای خودشان ممنوع کنند. بدون شک خسارت لغو سفر بسیار کمتر از درگیر شدن با بیماری و خطر مرگ است. 


لوازم بهداشتی، از واجبات سفر در کرونا

پس از آنکه مقصدتان را تعیین کردید و برای سفر آماده شدید، وقت آماده‌کردن وسایل است. از آنجایی‌که در روزهای کرونایی زندگی می‌کنیم، به جز وسایل مورد نیاز برای سفر، همراه داشتن لوازم بهداشتی هم ضروری است. از جمله این لوازم می‌توان به اسپری یا ژل ضدعفونی کننده دست و سطوح، دستمال مرطوب‌ و ضدعفونی کننده، دستکش یک‌بارمصرف، کیسه زباله، دستمال پارچه‌ای و ماسک اشاره کرد.

همچنین این نکته را به‌عنوان نکاتی از سفر در دوران کرونا در نظر داشته باشید که تمامی شوینده‌ها، قادر به از بین بردن این ویروس نیستند. حتماً در هنگام خرید برچسب آنها را بخوانید و از موثر بودن آن اطمینان حاصل کنید. در این هنگام، تنها کافی‌ست از مصونیت ماسک و دستکش‌تان در برابر شوینده هم مطمئن شوید و سپس اقدام به خرید کنید.


دست‌هایتان را بشویید

شستن مکرر دست‌ها نه تنها برای سفر در دوران کرونا، بلکه در زندگی روزمره ما هم باید جایگاهی ویژه داشته باشد. اگرچه بعضی معتقدند این رویروس بر روی سطوح نمی‌ماند و و نیاز به شستن مکرر دست‌ها نیست، اما یادتان باشد شما در سفر هستید، باید از گیت‌ها و راهروهای مختلف عبور کنید، در مکان‌های عمومی حاضر شوید و از امکانات عمومی استفاده کنید، پس نه فقط برای ویروس کرونا بلکه برای پیشگیری از هر نوع بیماری، شستن دست‌ها یک راهکار عالی‌ست. 

شستن دست‌ها بهترین کاری است که می‌تواند به شما برای سالم‌ماندن کمک کند. دست‌هایتان را به‌طور مکرر و به گونه‌ای بشویید که همراه آب و صابون، حداقل 20 ثانیه زمان ببرد. همچنین اگر چنین امکانی در سفر برایتان فراهم نیست، از محلول‌های ضدعفونی‌کننده استفاده کنید. همراه داشتن یک اسپری یا ژل ضدعفونی در سفر به شما کمک می‌کند تا دستان خود را همیشه و به راحتی ضدعفونی کنید.


پول نقد را کنار بگذارید

فرقی نمی‌کند که سفرتان کجا باشد، در هر صورت و هرکجا که باشید اعم از رستوران، پارکینگ، پمپ بنزین، سوپرمارکت، فروشگاه، مراکز تفریحی و … حتماً از کارت‌های بانکی استفاده کنید. کارت را به راحتی می‌توانید ضدعفونی کنید، اما این کار برای پول نقد امکان‌پذیر نیست.


آب زیاد بنوشید

یکی از بهترین کارهایی که در طول سفر در دوران کرونا می‌توانید انجام دهید، نوشیدن زیاد آب است. نوشیدن آی به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع مواد زائد کمک می‌کند. در طول سفر آب را جایگزین نوشیدنی‌های الکلی، قندی و کافئین‌دار کنید.


نکات سفر هوایی در روزهای کرونایی

air travel in the days of corona


سفرهای هوایی یکی از پرطرفدارترین شیوه‌های مسافرت است. باوجود کمترشدن محدودیت‌ها، شرکت‌های هواپیمایی با انجام اقدامات در زمینه فراهم‌آوردن بهداشت محیط و مسافران، کار خود را دوباره شروع کرده‌اند. اگر شما هم در آینده‌ای نزدیک یکی از مسافران سفرهایی هوایی هستید، تنها به نظافت مسئولان هواپیما و فرودگاه‌ها بسنده نکنید و خودتان هم دست به کار شوید. اما در این سفرها باید چه کنید؟ در ادامه با نکات سفرهای هوایی در دوران کرونا آشنا می‌شوید. ✈


بازرسی امنیتی، خطرناک‌ترین بخش فرودگاه

بدون شک پیش از آنکه بخواهید سفر هوایی خود را شروع کنید، باید از بازرسی امنیتی فرودگاه رد شوید. این بخش از فرودگاه یکی از خطرناک‌ترین قسمت‌های آن است که باید حسابی مراقب باشید. کارشناسان گفته‌اند تقریباً نصف سبدهای پلاستیکی در گیت‌های امنیتی حاوی ویروس یکی از بیمارهای آنفولانزا، کرونا و انواع دیگر بیماری هستند. نکات بهداشتی را هنگامی‌که در بازرسی امنیتی فرودگاه قرار دارید، چندین برابر رعایت کنید. همچنین در نظر داشته باشید دسته‌های صندلی در سالن‌های انتظار، چرخ دستی‌های حمل بار، بلیط هواپیما، پاسپورت و … هم جزو موارد آلوده و پرخطر محسوب می‌شوند.


محیط نشستن‌تان در هواپیما را ضدعفونی کنید

اولین نکته سفر با هواپیما در دوران کرونا آن است که بدون هیچ خجالتی محیط نشتن خود را ضدعفونی کنید. ممکن است برای انجام این اقدام با نگاه‌های سنگین و حتی تمسخرآمیز افراد مواجه شوید، اما با بی‌توجهی کامل به آنها به کار خود ادامه دهید و سلامتی بیشتری برای خود و اعضای خانواده‌تان به ارمغان بیاورید.


از دستمال ضدعفونی‌کننده استفاده کنید

برای تمیزکردن محیط اطراف خود، یکی از بهترین لوازمی که به کارتان می‌آید، دستمال مرطوب ضدعفونی‌کننده است. از این دستمال‌ها می‌توانید برای ضدعفونی سطوح سخت استفاده کنید. در نظر داشته شاید، روکش پارچه‌ای صندلی‌ها را با این دستمال‌ها ضدعفونی نکنید. اگر نسبت به نشستن روی آنها حساس هستید، می‌توانید روکش یک‌بارمصرف همراهتان ببرید و روی صندلی هواپیما قرار دهید.

یکی دیگر از نکات ضدعفونی در هواپیما، توجه به جیب‌های پشت صندلی‌های هواپیماست. این جیب‌ها بیش از هرجای دیگری آلوده‌اند. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که از جیب‌ها برای قراردادن بطری آب و چیزهای دیگر استفاده می‌کنید، لااقل در دوران کرونا، قید این کار را بزنید.


نکات سفر با ماشین شخصی در دوران کرونا

نکات سفر با ماشین شخصی در دوران کرونا

سفرهایی که با ماشین شخصی انجام می‌شوند، علاوه‌بر آنکه در بین ایرانی‌ها از پرطرفدارترین انواع سفر محسوب می‌شوند، کم هزینه‌تر هم هستند. با وجود تعطیلی‌ نوروز، این نوع سفر طرفدارهای بیشتری هم پیدا می‌کند. اما، سفر با ماشین شخصی اصلاً به معنای در امان ماندن از ویروس کرونا نیست. از این‌رو حتی اگر در تمام مسیر فقط‌وفقط با محیط ماشین و اعضای خانواده خود سروکار دارید، این نکات را باید رعایت کنید. 


محیط ماشین را مانند خانه‌تان دوست بدارید

اگر قرار است سفری جاده‌ای را تجربه کنید، باید ماشین شخصی‌تان را خانه دوم خود بدانید. این محیط برای چند روزی حکم خانه‌تان را دارد و بیشترین ارتباط را با آن خواهید داشت. از این‌رو درست مانند رفتارهایتان در خانه، پیش از غذاخوردن دست‌هایتان را ضدعفونی کنید یا بشویید. 

دومین کاری که باید انجام بدهید ضدعفونی‌کردن فضای داخل ماشین است. خوشبختانه برای ضدعفونی کردن ماشین شخصی، با توجه به کوچک‌بودن فضا کار سختی در انتظارتان نیست. در هنگام ضدعفونی کردن بخش‌هایی نظیر دستگیره‌های داخلی و خارجی، فرمان ماشین، راهنما و برف پاک‌کن، کمربندها، محل قفل‌شدن آن‌ها، آینه‌ها، دریچه‌های تهویه هوا، نمایشگر لمسی، صندلی‌ها و … را حتماً در نظر داشته باشید. 

نکته‌ی دیگری که باید بدانید، انتخاب درست مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده است. برای ضدعفونی کردن سطوح دقت کنید که ماده انتخابی‌ِ شما در تضاد با جنس پارچه‌های ماشین و بدنه‌های داخلی آن نباشد.


پنجره‌های ماشین را باز بگذارید

از دیگر نکات مهم سفر در دوران کرونا آن است که اجازه دهید هوا وارد فضای ماشین شخصی شما شود. خودروسازان معمولاً تمام تلاش خود را به‌کار می‌برند تا درزها را از بین ببرند و از وارد شدن هوا و ذرات گردوغبار به داخل ماشین جلوگیری شود. چنین موضوعی در هر زمانی به جز زندگی با ویروس کرونا و سویه‌های مختلف آن، می‌تواند مفید باشد. در صورت سفر جاده‌ای و حتی استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی، پنجره‌ها را کمی باز بگذارید و خود را از هوای آزاد محروم نکنید.


حضور در پمپ بنزین را جدی بگیرید

از آنجایی‌که یکی از واجبات سفرهای جاده‌ای تامین سوخت مورد نیاز است، لازم است نکات مربوط به آن را جدی بگیرید. پمپ بنزین‌ها از آلوده‌ترین اماکن عمومی به‌شمار می‌آیند، از این‌رو هنگام استفاده باید دقت زیادی به خرج داد. اگر در پمپ بنزین توقف دارید، سعی کنید باک را به‌طور کامل پر کنید تا نیاز کمتری به حضور در پمپ بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت‌گیری باشد. همچنین اگر برایتان مقدور است، در زمان‌های خلوت به پمپ بنزین‌ها مراجعه کنید.

نکته بعدی این است که اجازه بدهید کارکنان پمپ بنزین سوخت‌گیری ماشین شما را انجام دهند. اما اگر چنین امکانی در دسترس‌تان نبود، از تماس مستقیم با هر سطحی به‌طور جدی خودداری کنید؛ می‌توانید از دستکش یکبارمصرف استفاده کنید. همچنین یادتان باشد برای حساب‌کردن از کارت‌خوان استفاده کنید. 


نکات سفر با اتوبوس و قطار در دوران کرونا

نکات سفر با اتوبوس و قطار در دوران کرونا

علاوه‌بر سفرهای جاده‌ای و هوایی، سفر با قطار و اتوبوس‌ هم بسیار محبوب و هم از لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌ است. اگر شما هم یکی از مسافران این سفرها هستید نکاتی که در ادامه آمده‌ است را از دست ندهید. 


هر طور شده از بقیه فاصله بگیرید

مسافران در قطارها و اتوبوس‌ها فاصله کمی از یکدیگر دارند. از این‌رو این محیط‌ها بسیار آلوده و مستعد انتقال بیماری هستند. فرقی نمی‌کند که در قطار باشید یا اتوبوس، تا جایی‌که می‌توانید از بقیه افراد دوری کنید و در فاصله از آن‌ها قرار بگیرید. ابتدای سفر هنگام واردشدن، در صف‌ها دور از بقیه قرار بگیرید و حتی اگر صفی وجود ندارد، اجازه دهید ازدحام کم شود، سپس سوار شوید.


ماسکتان را برای یک دقیقه هم درنیاورید

ماسک یکی از واجب‌ترین وسایل سفر است. اهمیت این موضوع حتما برایتان کامل روشن شده و هیچ نیازی به توضیح و تأکید دوباره نیست. این کار نه تنها شما را از کرونا، بلکه از هر بیماری مسری دیگر هم در امان نگه می‌دارد.


صندلی‌های کنار پنجره را انتخاب کنید

همان‌طور که بازکردن پنجره‌ها در سفرها با ماشین شخصی اهمیت دارد. این موضوع برای سفر با اتوبوس و قطار هم مهم است. اگر برایتان مقدور است، جایگاه‌هایی را انتخاب کنید که در کنار پنجره و در معرض هوای آزاد قرار دارند. این انتخاب علاوه‌بر حفاظت بیشتر در معرض ویروس کرونا، سبب می‌شود تا از رفت‌وآمدهای افراد اذیت نشوید. همچنین یادتان باشد در سفر با قطار و اتوبوس هم، ضدعفونی کردن صندلی حرف اول را می‌زند. با انتخاب صندلی نزدیک پنجره از تماشای چشم‌اندازهای نوروز 1401 هم بی‌نصیب نمی‌مانید.


دستشویی‌ها و رستوران‌های بین‌راهی

رستوران‌های بین‌راهی

یکی دیگر از مهمترین نکات سفر در دوران کرونا، نکات مربوط به دستشویی‌های عمومی و رستوران‌های بین‌راهی است. رعایت نظافت در استفاده از دستشویی‌های عمومی تنها به دوران کرونا مربوط نمی‌شود و حتی پیش از آن هم مهم بوده‌ است. در واقع هرچقدر هم که این محیط تمیز باشد، باز هم عمومی‌ست و باید نهایت دقت را در استفاده از آن به خرج دهید.

در استفاده از دستشویی‌ها تا جایی‌که می‌توانید دستتان در تماس مستقیم با سطوح شیرآلات و شوینده‌ها نباشد. حتماً دست‌هایتان را به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید و برای خشک‌کردن از دستمال کاغذی شخصی استفاده کنید. هنگام خروج دست‌هایتان را به دستگیره‌ها نزنید و حتی با وجود شستن دست‌ها، بعد از خروج باز هم آن‌ها را ضدعفونی کنید.

برای استفاده از رستوران‌های بین‌راهی هم دقت زیادی به خرج داد. به هرحال این رستوران‌ها محیط خانه نیستند و ممکن است مشکلاتی را برای ما ایجاد کنند. تا جایی‌که می‌توانید در این دوران از آن‌ها استفاده نکنید، اما اگر مجبور باشید می‌توانید با رعایت یکسری نکات خطرات را برای خودتان کاهش دهید. از جمله این نکات آن است که میزی را انتخاب کنید که از بقیه دور باشد. مورد دیگر آن است که سعی‌کنید غذاهایی سفارش دهید که پخته‌شده و گرم هستند. خوردنی‌های جانبی مانند ماست‌ها، زیتون، سبزی و سالاد را فراموش کنید. 


نکات بهداشتی در محل اقامت

نکات بهداشتی در محل اقامت

قبل از ورود به محل اقامت، از ضدعفونی‌بودن اتاق توسط پرسنل هتل مطمئن شوید. اگر اتاق‌ها ضدعفونی نشده‌اند، قبل از ورود به اتاق تمام سطوح را ضدعفونی کنید. در واقع، پیشنهاد یوتراوز این است که به ضدعفونی هتل و مسافران قبلی اکتفا نکنید و خودتان دست‌به‌کار شوید. می‌دانید که ضدعفونی کل اتاق‌های یک هتل، زمان‌بر است و شاید جایی سهوا از دست پرسنل خدماتی هتل در رفته باشد. به‌عنوان مثال میزی را برای قرار دادن وسایل جانبی خود مانند عینک، کلیدها و … انتخاب کنید و آن را پیش از استفاده ضدعفونی کنید. سرویس بهداشتی را قبل از استفاده ضدعفونی کنید. کاسه توالت باید اولین انتخاب شما برای ضدعفونی باشد. علاوه‌بر آنجا، دستگیره‌ها، کلیدها و پریزها نیز نیاز به ضدعفونی دارند. 

یادتان باشد از ظرف‌های موجود در اتاق استفاده نکنید. اگر مجبور به انجام این کار هستید، حتی اگر ظرف‌های اتاق از تمیزی برق بزنند، پیش از استفاده آنها را با آب گرم و مایع شوینده بشویید. ضدعفونی تخت‌ها و محل خوابتان هم بسیار حیاتی‌ست. حتماً علاوه برضدعفونی کردن، از ملحفه شخصی استفاده کنید. در نهایت تا زمان اقامت در این محیط، به‌طور مکرر دست‌هایتان را بشویید.


سخن آخر 

در نهایت به‌عنوان جمع‌بندی این مقاله، نیاز به توضیح است که تمامی این اقدامات تا حد زیادی شما را از ابتلا به کرونا یا هر بیماری مسری دیگر حفظ می‌کند. اما هیچ راهکار صددرصدی برای در امان‌ماندن از کرونا وجود ندارد. هر چقدر بتوانید نکات سفر در دوران کرونا را بیشتر رعایت کنید، بیشتر به خودتان کمک کرده‌اید. پیشاپیش سفری سرشار از سلامتی برایتان آرزومندیم. پیشنهاد می‌کنیم قبل از هرچیز، محدودیت‌های سفر در دوران کرونا را در یومگ بخوانید و از قوانین کشورهای مختلف جهان برای پذیرش گردشگر مطلع شوید.

نوشته های مشابه
  • راهنمای پیاده روی اربعین در سال 1402

    دل که هوای رفتن می‌کند، پیاده و سواره نمی‌شناسد، پیر و جوان سرش نمی‌شود، دل است دیگر، هوای پرواز دارد، هوای دیدار، زیارت، سر تعظیم بر آستان ساییدن، «السلام علیک یا اباعبدالله الحسین».

  • آتش روشن کردن در طبیعت

    حتما برای شما هم پیش آمده که در طبیعت‌گردی؛ هوس روشن کردن آتش به سرتان زده یا حتی در شرایط پیش‌بینی نشده، نیاز به روشن کردن آتش داشته‌اید اما، چون تجهیزات لازم را نداشتید، از خیرش گذشته‌اید. با خواندن متن زیر تمام ترفندهای آتش درست کردن در طبیعت را به شما می‌گوییم. روش‌هایی ساده که حتما متعجب‌تان خواهد کرد!

  • فرودگاه مهرآباد تهران

    فرودگاه مهرآباد کجای تهران واقع شده و چگونه به آن برسیم؟ این فرودگاه چند ترمینال دارد و خدمات و امکانات مختلف آن چیست؟ بیایید به میدان آزادی تهران برویم و با پُرترددترین فرودگاه کشور آشنا شویم.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز