ورود
Kandolus Village

روستای کندلوس، ییلاق 4000 ساله مازندران

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

در هرگوشه از کشورمان جاذبه‌های دیدنی متنوعی وجود دارد که شاید تنها عکس آن‌ها را دیده باشیم. روستای کندلوس گزینه مناسب و جذابی برای روستاگردی در ایران به شمار می‌رود چراکه جاذبه‌های دیدنی‌ زیادی در خود جای داده است. استان مازندران سراسر زیبایی است که بخشی از این جلوه زیبا به روستاهای کوچک و بزرگ تعلق دارد.

روستای کندلوس یکی دیگر از روستاهای مسحورکننده استان مازندران به شمار می‌رود. جلوه‌های طبیعی این روستا بسیار دیدنی است و طبیعت بکر کندلوس حال خوبی را برای شما به ارمغان می‌آورد. این روستا از لحاظ قدمت تاریخی بسیار ارزشمند است چراکه قدمتی 4000 ساله دارد. این روستای ارزشمند از مناطق نمونه گردشگری در استان مازندران به شمار می‌رود و امکانات رفاهی مناسبی به گردشگران رائه می‌دهد. روستای کندلوس مقصدی مناسب برای سفرهای خانوادگی و دوستانه است که می‌توان چندروزی را مهمان طبیعت سرسبز شمال ایران شد. کوله‌پشتی‌های خود را آماده کنید تا با یومگ گشتی در روستای کندلوس بزنید.

آنچه درباره‌ی روستای کندلوس می‌خوانید:

درباره‌ی روستای کندلوس

Kandolus Village Houses

روستای زیبای کندلوس در قسمت غرب استان مازندران، شهرستان نوشهر و منطقه کجور واقع شده است. این روستای تاریخی با جلوه طبیعی منحصربه‌فردش بر روی دامنه‌های البرز مرکزی خودنمایی می‌کند. روستای کندلوس جزو ییلاق‌های خوش آب‌وهوا در استان مازندران به شمار می‌رود که قدمت این روستا به 4000 سال پیش بازمی‌گردد. منظره چشم‌نواز این روستا نظر گردشگران را به خود جلب می‌کند و قطعا شما هم دوست دارید در فضای سنگ‌فرش شده کندلوس قدم بزنید و بافت قدیمی روستا را تماشا کنید.
ویژگی برجسته این روستای تاریخی وجود نخستین موزه روستایی جهان است که گردشگران امکان بازدید از قدیمی‌ترین اشیا و آثار مربوط به دوره هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجار را دارند. آب‌وهوای مناسب و پاک یکی دیگر از ویژگی برجسته کندلوس است که هیچ‌جای این روستا زباله‌ای به چشم نمی‌خورد و خبری از آلودگی در کندلوس نیست. اهالی مهمان‌نواز این روستا به نحو عالی محل سکونتشان را پاکیزه نگه داشته‌اند.

قدمت و پیشینه روستای کندلوس

Kandolus Village view

بخشی دیگر از جذابیت روستای کندلوس به قدمت و پیشینه‌اش تعلق دارد. در این دهکده تاریخی آثاری از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام دیده شده است. وجود قبرستان‌های زرتشتی و مانوی، ظروف و اشیای قدیمی همگی بیانگر پیشینه تاریخی روستای کندلوس است که در این منطقه کهن بخشی از تاریخ بزرگ کشورمان را به نمایش گذاشته است.
بخشی دیگر از حکایت تاریخی این روستا به دوره قاجار برمی‌گردد که در سال 1292 هجری ناصرالدین شاه قاجار چندروزی را در محلی نزدیک روستا که «تنگه میخساز» نام دارد سپری کرده است. ناصرالدین شاه در خاطرات سفرش از محل اقامت خود سخن گفته است. جالب است بدانید کمال‌الملک هم همراه وی بوده که این نقاش مشهور روستای کندلوس را در یک تابلوی تماشایی و مسحورکننده به تصویر می‌کشد و امروزه این تابلو نقاشی در کاخ صاحبقرانیه تهران قرار دارد.

دیدنی‌های روستای کندلوس

سرتاسر روستای کندلوس را طبیعت بکر و سرسبز مازندران احاطه کرده است. بخشی از دیدنی‌های روستای کندلوس در مسیر رسیدن به این روستا خلاصه شده که شما بایستی از جاده چالوس همراه با زیبایی‌هایش عبور کنید تا به این روستا برسید. در طی مسیر از چشم‌انداز فوق‌العاده جاده چالوس قطعا لذت می‌برید و از روستاهای مختلفی می‌گذرید. سعی کنید از آب‌وهوای پاک کوهستان بیشترین بهره را ببرید و برای تماشای دیدنی‌های زیبای کندلوس عجله نکنید، زیرا طبیعت و چشم‌اندازهای متفاوت در این منطقه بی‌شمار است.

موزه مردم‌شناسی کندلوس

Anthropological Museum Kandolus

کندلوس نخستین روستای ایران و شاید جهان باشد که موزه مردم‌شناسی دارد. این موزه را به عنوان نخستین موزه روستایی جهان می‌شناسند. موزه مردم‌شناسی کندلوس به همت و همیاری اهالی روستا و با تلاش‌های فروان دکتر علی اصغر جهانگیری در مدت زمان 6 سال احداث شد. آثار و اشیاء این موزه به دوران هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجار تعلق دارد که دکتر علی‌اصغر جهانگیری با جست‌وجو و تلاش فراوان اشیاء تاریخی و فرهنگی اجدادش را در روستا جمع‌آوری کرد سپس در قالب موزه برای تماشای مردم عرضه کرد.

موزه گیاهای دارویی کندلوس

موزه گیاهای دارویی هم جزو دیدنی‌های پرطرفدار روستای کندلوس به شمار می‌رود چراکه طبیعت این روستا از گذشته تا به امروز محل پرورش گیاهان دارویی مختلف بوده است. مجتمع کشاورزی کندلوس از سال 1356 تا به امروز در این روستا فعالیت می‌کند که بخشی از آن به موزه گیاهان دارویی تعلق دارد و 250 گونه گیاهی را تولید کرده‌اند. این باغ در واقع مهم‌ترین بخش از موزه گیاهان دارویی است که برای نخستین‌بار در ایران ایجاد شده است و دارای مساحتی بالغ بر 10 هکتار است.
گشت‌وگذار در طبیعت کندلوس و تماشای معماری خاص خانه‌های روستایی کندلوس با نمای چوبی، سقف چوبی، دیوارهای کاهگلی، پنجره‌های کوچک و بزرگ، سقف‌های شیروانی خاص و کوچه‌ها سنگ‌فرش شده هستند که جذابیت این روستا را دوچندان کرده‌اند.از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستا می‌توان به آرامگاه امامزاده فضل و فاضل، دیو چشمه و آبشار کندلوس اشاره کرد.

درباره‌ی اهالی روستای کندلوس

کارهای عمده اهالی روستای کندلوس زراعت، دامدار و فعالیت‌های زراعی است که جزو منابع اصلی درآمد اهالی کندلوس به شمار می‌رود. کارهای زنان در کندلوس شامل سفیدکردن خانه، شکستن هیزم برای آتش، آسیاب‌کردن گندم، دوشیدن گاو و کاشت سبزی است و زنان هم مانند مردان برای تامین هزینه‌های زندگی نقش پررنگی دارند.
در روستای کندلوس دامداری سنتی و پرورش طیور رایج است و از محصولات باغی کندلوس می‌توان به گندم، جو، سیب و هلو اشاره کرد که محصولات عمده و مهم زراعی کندلوس هستند. دیگر اهالی کندلوس به ارائه خدمات در صنایع دستی فعالیت می‌کنند. همچنین باید بگوییم اهالی کندلوس از تولید گیاهان دارویی هم درآمد خوبی کسب می‌کنند.
زنان کندلوس پوشش معمولی دارند اما در مراسم‌های خاص و سنتی‌ لباس محلی برتن می‌کنند. مردمان مهمان‌نواز و مهربان کندلوس به زبان کجوری صحبت می‌کنند. جالب است بدانید هنگامی‌که در کندلوس راه می‌روید هیچ قفل، مهر و مومی بر در خانه‌ها نمی‌بینید زیرا چنین چیزی در روستای کندلوس معنی ندارد، با وجود این‌که 9 ماه از سال این روستا خالی از سکنه می‌شود ولی تا به امروز هیچ مورد سرقتی در این وستا گزارش نشده است.

شکم‌‌گردی خوشمزه در روستای کندلوس

هنگامی‌که مشغول گشت‌وگذار در این روستای تاریخی هستید نباید از خوشمزه‌ها کندلوس غافل شوید. از خوراکی‌های سنتی و خوشمزه کندلوس می‌توان به راه نون (نان پخته‌شده در تنورهای سنتی) و کماج اشاره کرد که حتما باید این خوشمزه‌ها را در سفر به کندلوس امتحان کنید. غذاهای محلی و سنتی معروف کندلوس شامل آش کدو، بورانی و بادونی (نوعی خوراکی خوشمزه با برنج خشک‌شده است) هستند. این غذاها و خوراکی‌ها محلی بخشی از فرهنگ بومی کندلوس را به شما معرفی می‌کنند.

سوغات و صنایع دستی روستای کندلوس چیست؟

لبنیات روستای کندلوس طرفدار زیاد دارد و ماست جزو محصولات ویژه لبنی و سوغات مهم روستای کندلوس به شمار می‌رود. از مهم‌ترین صنایع دستی این روستا می‌توان به جوراب، دستکش، لباس پشمی گلدار، جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف) و نمد اشاره کرد. البته در گذشته اهالی روستا در بافت قالی، چادرشب، شمد، ساخت صنایع چوبی و ابزار فلزی مشغول بودند اما حالا این محصولات از رونق کمی برخوردار هستند.

اقامت گردشگران در روستای کندلوس

در سفر به روستای کندلوس لازم نیست نگران اقامت خود باشید، خوشبختانه کندلوس گزینه‌های خوبی برای اقامت گردشگران دارد. شما می‌توانید برای شبمانی در روستای کندلوس به خانه‌های محلی اهالی روستا، مهمان‌سرای کندلوس بروید یا به صورت کمپینگ در این روستا اقامت کنید. از امکانات روستای کندلوس برای گردشگران می‌توان به رستوران محلی و ایرانی، آلاچیق، نمازخانه، سرویس بهداشتی و فروشگاه‌های محلی صنایع دستی اشاره کرد.

مسیر دسترسی به روستای کندلوس

برای بازدید از روستای کندلوس ابتدا باید به نوشهر بروید. روستای کندلوس در فاصله 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر و در بخش کجور قرار دارد. برای رفتن به روستا کندلوس باید وارد محور کرج چالوس شوید. 7 کیلومتر برانید و از مرزن آباد عبور کنید که به دوراهی کجور می‌رسید. وارد دوراهی کجور شوید و 42 کیلومتر مسیر کوهستانی آسفالت را برانید تا به روستای زیبای کندلوس برسید. افرادی که ساکن استان مازندران و شهر نوشهر هستند به راحتی می‌توانند با اتومبیل شخصی خود به روستای کندلوس سفر کنند.

زمان مناسب بازدید از روستای کندلوس

روستای کندلوس را در استان مازندران به عنوان یکی از ییلاق‌های خوش آب‌وهوا می‌شناسند که آب‌وهوای کوهستانی این منطقه را پوشش داده است. بهترین زمان که یومگ برای سفر به کندلوس به شما پیشنهاد می‌کند، از فروردین ماه تا آبان ماه است زیرا این منطقه زمستان‌های سرد و تابستان‌های معتدل و خنکی دارد.
در فصل‌های مختلف سال جلوه‌های طبیعی کندلوس تماشایی است. در بهار و تابستان سرسبزی طبیعت بکر کندلوس پذیرای مهمانان است و آب‌وهوای معتدل و خنک روستا، گشت‌وگذاری لذت‌بخش را بوجود می‌آورد.
در فصل پاییز درختان کندلوس لبا‌س‌های رنگارنگ به تن می‌کنند و صدای خش‌خش برگ‌ها در کوچه‌های سنگ‌فرش شده کندلوس می‌پیچد. زمستان‌های کندلوس به شدت سرد است به گونه‎ای که روستا خالی از سکنه می‌شود اما جلوه سفیدپوش کندلوس هم دیدنی است. اما ماه‌های سرد سال اهالی روستا به احتمال خیلی زیاد روستا را ترک می‌کنند و برای اقامت در روستای کندلوس با مشکل مواجه می‌شوید.

نوشته های مشابه
  • اقامتگاه بومگردی گندمزار خور

    روستاهای کویری‌ مصر، فرحزاد و جندق در نزدیکی هم واقع شده اند به طوری که با پیمودن مسافت کمی می‌توان به همه‌ی این روستاها در دل ‌کویر سفر کرد. در هر کدام از این روستاها اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه‌های روستایی زیادی است که پذیرای گردشگران هستند و اقامتگاه بوم‌گردی گندم زار هم یکی دیگر از این خانه‌های بومی در روستای فرحزاد است.

  • روستای ازمیغان، پیوند شمال و جنوب در طبس

    روستای ازمیغان جزو جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد شهرستان طبس است. گردشگران از نقاط مختلف ایران به طبس می‌آیند تا پیوند شمال و جنوب را در این روستای زیبا تماشا کنند؛ روستایی باصفا که همانند بهشتی گمشده در دل کویر ایران است و طبیعت خارق‌العاده‌ی آن در هیچ جای ایران، مشابه خود را ندارد.

  • بزرگترین روستای پلکانی ایران کجاست؟

    روستای زنوزق یکی از روستاهای بسیار دیدنی ایران است. این روستای تاریخی در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و به عنوان بزرگ‌ترین روستای پلکانی در ایران شناخته می‌شود. این روستا یکی از جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد آذربایجان شرقی است که پیشنهاد می‌کنیم در سفر به تبریز حتما سری هم به آن بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز