ورود
kohan-dezh ecolodge

اقامتگاه بومگردی کهندژ رادکان چناران

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ رادکان در استان خراسان‌رضوی، روستای رادکان در شهرستان چناران قرار دارد. این اقامتگاه بوم‌گردی زیبا در واقع یک خانه تاریخی است که قدمت آن به دوران افشاریه باز می‌گردد. در این خانه تاریخی گردشگران یک زندگی سنتی آرام به دور از هیاهوی زندگی در شهرهای بزرگ را تجربه‌ خواهند کرد.

اقامتگاه بومگردی کهندژ رادکان یکی دیگر از مجموعه‌های اقامتی گردشگری و تاریخی در استان خراسان رضوی است. این خانه تاریخی که بازمانده دوران افشارها است در روستای رادکان، شهرستان چناران واقع شده‌ و فرصتی را برای گردشگران علاقمند به سبک زندگی بومی فراهم آورده تا زمانی را هرچند کوتاه در تاریخ و فرهنگ این سرزمین سپری کنند. در این مقاله مجله گردشگری یوتراوز قصد دارد تا یکی از اقامتگاه‌های بومگردی نزدیک به مشهد را به شما معرفی کند. با ما همراه شوید.


آنچه درباره اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ رادکان می‌خوانید:


پیشینه و معماری سنتی اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ رادکان

architecture and life of khandaj radkan eco-tourism resort


قدمت اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ رادکان که در روستای رادکان شهرستان چناران واقع شده، به حدود 250 سال پیش یعنی دوران افشاریه باز می‌گردد که البته آن زمان حکم دارالحکومه و برج دیده‌بانی در منطقه رادکان را داشته و حالا پس از مرمت و بازسازی به‌عنوان اقامتگاه بوم‌گردی، پذیرای گردشگرانی است که به جستجوی تجربه زندگی ساده و دور از تشریفات سفر می‌کنند، این اقامتگاه در سال 1397 فعالیت خود را آغاز کرده است.

معماری این خانه تاریخی به گونه‌ای طراحی شده است که دارای 4 فضای مختلف است. این 4 فضا که در گذشته کاربری دیگری داشته حالا به اتاق‌هایی به نام شاه‌نشین، برج دیده‌بانی، حوض‌خانه و اتاق بالاهشتی تبدیل شده اند. این بنای تاریخی مساحت 2200 متر مساحت و زیربنای 450 متر زیربنا دارد.

اتاق شاه‌نشین اقامتگاه کهندژ، شامل یک فضای هال و 2 اتاق 12 متری است که در مجموع متراژ این اتاق به 60 متر می‌رسد. همانطور که از اسم این اتاق پیدا است، در اتاق شاه‌نشین اشیاء قیمتی، پشتی‌های زیبا و فرش‌های دستبافت است که جلوه سنتی زیبایی به این اتاق داده‌است.

معماری اتاق برج دیده‌بانی که در واقع همان برج دیده‌بانی و دژ بوده و وظیفه مراقبت و محافظت از رادکان را برعهده داشته، شامل یک برج دیده‌بانی با سقف چوبی و دیوارهای کاهگلی است که 10 متری ارتفاع دارد و آن را از سایر نقاط اقامتگاه متمایز می‌کند.

اتاق حوض‌خانه در زیرزمین ساختمان کهندژ بنا شده است. اندازه فضای حوض‌خانه 30 متر است که از طریق 4 پله به زیر زمین راه پیدا می‌کنید و در وسط فضای این اتاق یک حوض قرار دارد. معماری اتاق بالا هشتی نیز که در بالای درب ورودی ساختمان قرار دارد، شامل یک فضای بسیار کوچک است که تا ظرفیت اقامت 3 تا 4 نفر را دارد.


موقعیت دقیق جغرافیایی روستای رادکان در شهرستان چناران

اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ در روستای رادکان واقع شده است. این روستا که در 75 کیلومتری مشهدمقدس، شمال غربی شهر چناران و در دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه هزارمسجد قرار دارد، روزگاری نه چندان دور از پررونق‌ترین نواحی خراسان بوده است. یکی از ویژگی‌های خوب جغرافیایی روستای رادکان، نزدیکی آن به رودخانه کشف‌رود بوده است. روستای رادکان جزء نواحی است که آب‌وهوای معتدل و زمین‌های حاصل‌خیز دارد، پیشنهاد می‌کنیم حتما به این روستا سفر کنید و چند روزی به دور از هیاهو و شلوغی شهر در کهندژ رادکان مهمان شوید.


مکان‌های دیدنی نزدیک به اقامتگاه کهندژ

نزدیکی به شاخصه‌های تاریخی و طبیعی از ویژگی‌های اصلی اقامتگاه‌های بومگردی است. وقتی تصمیم به اقامت در یک اقامتگاه بومگردی می‌گیرید، نمی‌توانید از شاخصه‌های تاریخی و طبیعی منطقه‌ای که در آن واقع شده است، غافل شوید. اقامتگاه کهندژ هم در نزدیکی سه شاخصه تاریخی این روستا یعنی، مسجد جامع رادکان، حمام رادکان و میل رادکان قرار دارد که بازدید از آن اطلاعات خوبی درباره تاریخ این منطقه شما خواهد داد.


امکانات و خدمات اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ رادکان

khandaj radkan ecotourism tesort building
  • اقامتگاه بوم‌گردی کهندژ دارای 4 اتاق است که به طورکلی پذیرای 30 مسافر برای اقامت شبانه‌روزی و پذیرای 100 مسافر برای اقامت نیم‎روزی است.
  • اتاق‌های این اقامتگاه فاقد یخچال و تلویزیون است و یخچال به صورت عمومی در آشپزخانه اقامتگاه استفاده می‌شود که برای استفاده از آن باید با پرسنل اقامتگاه هماهنگی لازم را انجام دهید.
  • فقط در اتاق شاه‌نشین حمام و سرویس بهداشتی به‌صورت خصوصی وجود دارد و بقیه اتاق‌ها فاقد حمام و سرویس بهداشتی هستند. حمام و سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی به‌صورت عمومی در محوطه حیاط تعبیه شده‌است.
  • افرادی که همراه خود سالمند و کودک خردسال دارند باید این موضوع را در نظر بگیرند که در قسمت‌های مختلف اقامتگاه کهندژ و به خصوص قسمت ورودی چند پله وجود دارد.
  • خطوط موبایل در این اقامتگاه فاقد آنتن‌دهی است و استفاده از موبایل و اینترنت در این اقامتگاه گاهی با مشکل همراه است.
  • پرسنل مجموعه گردشگری کهندژ عموما مسلط به زبان انگلیسی هستند و درصورت نیاز راهنمای محلی در اختیار شما قرار می دهند.
  • اقامتگاه پارکینگ غیر مسقف دارد.
  • برای وعده‌های ناهار و شام مسافران می‌توانند غذای موردعلاقه خود را از منو انتخاب کنند و آن را سفارش دهند. بعضی از غذاهای منوی آشپزخانه اقامتگاه کهندژ شامل خورشت فسنجان، قورمه چدنی، مرغ قفقازی و آبگوشت است. همچنین تمام غذای‌های این مجموعه از محصولات ارگانیک و طبیعی تهیه می‌شوند. برای غذاهای گوناگون از برنج ایرانی استفاده می‌شود و در کنار هر غذا نان داغی تنوری هم قرار دارد.
نوشته های مشابه
  • اقامتگاه بومگردی ارگ ‌رادکان چناران

    اقامتگاه بومگردی ارگ‌ رادکان در روستای رادکان واقع ‌شده است که تا شهرستان چناران 13 کیلومتر فاصله دارد. ارگ ‌رادکان یک اقامتگاه زیبای تاریخی است که می‌توانید در آنجا به‌دوراز شلوغی شهر، آرامش واقعی را به سبک زندگی بومی تجربه کنید.

  • اقامتگاه بومگردی کنگ ‌کهن

    اقامتگاه بومگردی کنگ ‌کهن یکی دیگر از اقامتگاه‌های زیبای سنتی خراسان رضوی است. اقامتگاه کنگ‌ کهن در روستای کنگ شهرستان بینالود، شهر طرقبه در استان خراسان رضوی قرار دارد. با اقامت در کنگ ‌کهن می‌توانید زندگی سنتی را در روستای پلکانی کنگ که به ماسوله خراسان مشهور است تجربه کنید.

  • اقامتگاه بومگردی قوامیه ‌ریاب

    اقامتگاه بومگردی قوامیه‌ ریاب یا خانه علی پور فعالیت خود را بعد از بازسازی‌های لازم از فروردین‌ماه سال 1395 به‌صورت رسمی آغاز کرد و در لیست اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی قرار گرفت. این خانه بوم که در شهرستان گناباد قرار دارد، به‌نام «خانه علی‌پور» ثبت ملی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز