ورود
eating in countries around the world
مردم مختلف جهان چه عادت‌های غذایی دارند؟

آداب غذا خوردن در کشورهای جهان چگونه است؟

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

برای آشنایی با فرهنگ یک کشور می‌توانیم چه کارهایی انجام دهیم؟ به دیدن موزه‌های آن کشور برویم؟ در مورد مراسم‌ها و آداب و رسومشان اطلاعات داشته باشیم؟ سری به بازارهای محلی آن‌جا بزنیم؟ همه‌ی این کارها را می‌توان انجام داد؛ اما آداب غذا خوردن در کشورهای جهان را فراموش نکنید!

غذا یکی از آن چیزهایی است که می‌تواند شما را با هویت کشورهای مختلف آشنا کند. تفاوت‌های بسیار زیادی در آداب غذاخوردن در کشورهای جهان وجود دارد که آشنایی با آن‌ها می‌تواند پل ارتباطی خوبی برای آشنایی و ارتباط برقرار کردن با مردمان مختلف باشد. همیشه یکی از بزرگترین لذت‌ها برای بشر تجربه غذاها وخوراکی‌های مختلف جهان بوده است. چه بسا شما به کشوری سفر کرده و ندانسته عملی را انجام دهید که باعث رنجش میزبانتان شود؛ از آن‌جایی که هر کشوری آداب و رسوم مختلف خود را دارد بهتر است قبل از سفر در مورد عادات غذایی در کشورهای مختلف اطلاعاتی کسب کنید. باور کنید گاهی این عادات غذایی عجیب و غریب شما را شگفت‌زده خواهد ساخت. در ادامه با یوتراوز همراه باشید تا با برخی از آداب غذا خوردن در کشورهای جهان آشنا شویم.

در کشورهای مختلف جهان مردم چه آدابی برای غذا خوردن دارند؟

مصر و پرتغال؛ وای از نمک و ادویه!

colorful foods in Egypt

نمک مهمان ثابت در سفره ما ایرانی‌هاست ولی حواستان باشد اگر به مصر یا پرتغال سفر کردید به هیچ عنوان ادویه و نمک به غذای خود اضافه نکنید! چرا که این کار توهین بزرگی به آشپز است و او را ناراحت خواهد کرد.

چین؛ همه غذایتان را نخورید

این چشم بادامی‌ها عادات غذایی عجیب و غریبی دارند! اگر آدم شکمویی هستید حتما حواستان به غذا خوردنتان باشد. در چین هنگامی‌که به غذا خوردن دعوت می‌شوید نباید غذا را تا انتها بخورید، اجازه بدهید کمی غذا در ظرفتان باقی بماند. خوردن همه‌ی غذا توهین بزرگی قلمداد می‌شود، چرا که صاحبخانه فکر می‌کند غذا به مقدار کافی نبوده است. در چین برای استفاده از چاپستیک نیز قوانین خاصی وجود دارد؛ بدین‌صورت که به هیچ وجه نباید چاپستیک‌های خود را به صورت عمود در کاسه قرار بدهید. چینی‌ها این کار را در مراسم ختم انجام می‌دهند.

تایلند؛ این‌جا چنگال را فراموش کنید

تایلندی‌ها همانند چینی‌ها آداب غذایی زیادی دارند. اگر به تایلند شهر مردمان خوش خنده سفر کردید چنگال را به فراموشی بسپارید. چراکه این کار حکم توهین به میزبان را دارد. البته ناگفته نماند که وجود چنگال تا زمانی توهین تلقی می‌شود که برنچ نیز در سفره باشد. حالا اگر برنج نبود می‌توانید از قاشق و چنگال استفاده کنید به شرطی‌که چاقو سر میز نباشد.

هند؛ بی‌ادب باشید

بله این یکی دیگر از آداب غذایی عجیب و غریب در هند است. حواستان باشد در حین غذاخوردن و بعد از اتمام آن از میزبان خود تشکر نکنید. این مردمان مهربان معتقدند که وقتی برای کسی کاری انجام می‌دهید نیازی به تشکر نیست. اگر از یک هندی تشکر کنید یعنی صمیمت کافی بین شما نیست و یا اینکه او میزبان خوبی برایتان نبوده است. در نتیجه فقط برای کارهای رسمی و از افراد غیر آشنا تشکر کنید. رسم عجیب دیگر در هند این است که حتما نباید غذای خود را تا انتها میل کنید، مقداری را در ظرف برای نشانه رضایت از مقدار غذایی که میزبان برایتان گذاشته نشان دهید.

ژاپن؛ این‌جا تا دلتان می‌خواهد هورت بکشید

شاید هورت کشیدن در بقیه کشورها نوعی بی‌ادبی به حساب بیاید ولی این عادت غذایی برای ژاپنی‌ها متفاوت است. هورت کشیدن یکی از آداب غذایی ژاپن است که باعث خوشحالی میزبانتان می‌شود. هورت کشیدن غذا به این معنی است که شما از غذا خوشتان آمده و از خوردنش لذت برده‌اید. ماکارانی و نودل غذاهایی هستند که ژاپنی‌ها آن‌ها را داغ داغ هورت می‌کشند و معتقدند ماکارانی نباید سرد شود و باید در لحظه سرو شود تا طعم واقعی غذا نصیبتان شود. سوپ همراه غذا یکی از آن غذاهایی است که زیاد در ژاپن سرو می‌شود؛ آن را هورت کشیده و با نفس‌های عمیق نوش جان کنید. یکی دیگر از آداب و رسوم این است که قبل از صرف غذا لیوان افراد باید پر از نوشیدنی شود؛ اگر لیوان خالی بشود به‌سرعت باید توسط فرد دیگری پر شود.

کره‌جنوبی؛ اول بزرگ‌ترها

eating habits in South Korea

احترام به افراد سالخورده در کره‌جنوبی یکی از آداب‌ورسوم زیبا در این کشور است. به گونه‌ای که اگر فرد میانسالی سر میز غذا باشد تا زمانی که او دست به غذا نبرده شما حق غذاخوردن نخواهید داشت؛ حتی اگر آن فرد برای یک روز از شما بزرگتر باشد. این رسم برای شکموها کمی آزار دهنده است. در ضمن فراموش نکنید اگر بزرگ‌تری به شما نوشیدنی تعارف کرد حتما با دو دست خود آن را بگیرید تا بی‌احترامی تلقی نشود. همچنین در کره جنوبی اگر نوشیدنی بخواهید باید منتظر بمانید تا طرف مقابلتان برایتان چای بریزد. اگر این کار را خود انجام دهید بی‌ادبی خود را نثار کره‌ای ها کرده‌اید.

آلمان؛ نظم و انضباط حتی در غذا خوردن

اگر در آلمان به رستورانی رفتید نباید آرنج‌های خود را روی میز قرار دهید. در هنگام صرف غذا نیز از مچ دست بیشتر نباید روی میز قرار بگیرد. چنگال غذاخوری را نیز تا پایان غذا در دست چپ خود بگیرید.

اتیوپی؛ وسواسی‌ها به اتیوپی نروند

در کشور اتیوپی شما مجبور هستید در یک بشقاب اشتراکی غذا بخورید و چیزی به عنوان یک بشقاب برای یک نفر وجود ندارد. شما در این کشور باید با دست غذا بخورید. این عادت غذایی می‌تواند برای بسیاری از گردشگران ناخوشایند باشد.

بریتانیا و قوانین خاص چایی

drinking tea in the UK

چای از آن نوشیدنی‌هایی است که در بیشتر نقاط دنیا طرفداران خاص خود را دارد. در بریتانیا هنگام هم‌زدن چای حواستان را جمع کنید تا قاشق چای‌خوری به دیواره فنجان نخورد. قاشق را هم بعد از هم‌زدن در نعلبکی بگذارید.

روسیه؛ در سرزمین تزارها چاقو را لیس نزنید

بعد از تمام شدن غذا به هیچ‌عنوان چاقوی خود را لیس نزنید چون این کار از نظر روس‌ها توهین به حساب می‌آید.

فیلیپین؛ دست چپ ممنوع

این رسم عجیب و غریب در فیلیپین ریشه در قوانین اسلامی این کشور دارد که دست چپ را ناپاک می‌دانند. بنابراین در این کشور حتما با دست راست غذا بخورید. این رسم در بسیاری از کشورهای مسلمان نیز رایج است.

اسپانیا؛ نانتان را در سوپ نزنید

family dinner in Spain

نان با سوپ می‌چسبد! اما در اسپانیا فرو بردن نان در سوپ کاری ناپسند است و موجبات ریز خنده‌های مردم محلی می‌شود.

ایتالیا؛ در شهر پیتزا ماکارانی را به قطعات کوچیکتر تقسیم نکنید

ویتا دولچه از آن شهرهایی است که اگر به آن‌جا سفر کردید حتما باید به آداب و رسومشان توجه کنید. در این شهر ماکارانی را به قطعات کوچک‌تر تقسیم نکنید. حتی آن‌ها را نصف نکنید، به جای این کار نحوه استفاده از چنگال برای خوردن ماکارونی را یاد بگیرید.

در نهایت باید بدانید که آداب غذا خوردن در کشورهای جهان تفاوت دارد. سعی کنید بهترین آن‌ها را در زندگی استفاده کنید، هیچ‌گاه غذا را با عجله نخورید، مواد غذایی را به مقدار کم و در دفعات زیاد میل کنید، از مصرف سبزیجات و میوه غافل نشوید و به آداب و رسوم اقوام مختلف چه در داخل کشورمان و چه در خارج از مرزهای ایران احترام بگذارید.

نوشته های مشابه
  • پاسپورت نیوزیلند

    مطابق با آخرین رتبه‌بندی جهانی، در‌حال‌حاضر پاسپورت نیوزلند معتبرترین گذرنامه دنیا است. شاخص اعتباربندی گذرنامه‌ها، میزان قدرت گذرنامه ها را از حیث مدت زمان صدور، محدودیت‌های ویزا، تغییرات قانونی و مقررات ورود به یک کشور فهرست می کند.

  • موافقت‌نامه سازمان جهانی گردشگری

    سازمان جهانی گردشگری قبل از برگزاری نشست گروه جی20 (G20) متشکل از بزرگترین اقتصادهای دنیا، که بخش ویژه‌ای را به گردشگری اختصاص می‌دهد، یادداشت تفاهمی را با انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) امضا کرد، زیرا هر دو طرف برای ازسرگیری گردشگری بین‌المللی با یکدیگر همکاری می‌کنند. موافقت‌نامه جدید با تاکید بر جایگاه خاص سازمان جهانی گردشگری به عنوان پلی بین مجموعه سازمان ملل و بخش خصوصی، بر افزایش اعتماد مشتریان به سفر و در کانون توجه قرار گرفتن پایداری در دوران بازیابی شرایط و رشد در آینده تمرکز خواهد کرد.

  • از سرگیری پروازهای تهران به هامبورگ و کلن

    حسین جهانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره از سرگیری پروازهای ایران-آلمان اظهارکرد: پس از ماه‌ها وقفه در پروازهای خارجی به دلیل شیوع ویروس کرونا ایران‌ایر پروازهای خود را از هفته آینده به آلمان آغاز خواهد کرد.

خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز